SENTRAL TOMT: Vera Houck fra Boligbyggelaget Usbl (t.v.) og Espen Friis Jørgensen fra AF Eiendom har kjøpt en tomt med kort vei til Majorstuen og Ullevål sykehus.
SENTRAL TOMT: Vera Houck fra Boligbyggelaget Usbl (t.v.) og Espen Friis Jørgensen fra AF Eiendom har kjøpt en tomt med kort vei til Majorstuen og Ullevål sykehus.

AF Eiendom og USBL kjøper tomt sentralt i Oslo for 240 mill.

Tomten er på 2,2 mål og kan gi 75 til 80 nye boliger.

Publisert Sist oppdatert

Med en beliggenhet i krysset Kirkeveien/Ullevålsveien har Ullevålsveien 114 en svært sentral og attraktiv beliggenhet, med kort vei til Majorstuen og Ullevål sykehus. Det er Fortuna Estate som er selger av tomten. Eiendomsverdien er 240 millioner kroner. Det var Newsec som var selgers rådgiver i transaksjonen.

Tidligere eier lanserte boligene for salg i 2020, men trakk senere disse fra markedet. Det har pågått forberedende grunnarbeider i en periode i vår og sommer 2023.

– Tomten har en lang historikk. Vi skal nå gå gjennom arbeidet som er gjort, og gjøre det vi mener er riktig for å sikre en bygnings- og boligutforming som etterspørres av markedet og sikrer gjennomføring. Målsetningen er å lansere prosjektet i løpet av 2024, sier porteføljedirektør Espen Friis Jørgensen i AF Eiendom.

AF Eiendom og Boligbyggelaget Usbl skal sammen utvikle prosjektet videre. Prosjektet vil bestå av 75-80 boliger, samt service- og næringslokaler på bakkeplan. De to eierne har begge lang erfaring med utvikling og gjennomføring av boligprosjekter og alt ligger til rette for et sterkt samarbeid.

– AF Eiendom er en samarbeidspartner vi har god erfaring med fra tidligere. Vi gleder oss til å sammen skape et godt prosjekt på denne flotte og sentrale tomten i hovedstaden, som medlemmene våre selvsagt får forkjøpsrett på, sier Vera Houck, direktør for bolig- og prosjektutvikling i Boligbyggelaget Usbl.

Ullevålsveien 114 ligger i bydel St. Hanshaugen, et område av Oslo som over tid har hatt lavt tilskudd av nybygde boliger.

– Dagens marked er utfordrende, men vi har et langsiktig perspektiv, og en så attraktiv beliggenhet har vi stor tro på. Det er et underliggende boligbehov i denne delen av Oslo, og vi gleder oss til å skape rammene for gode liv sammen med en solid partner, avslutter Otto Christian Groth, direktør i AF Eiendom.

Powered by Labrador CMS