Hoxton Oslo skal bygges i Møllergata 37.

Buchardt, Møller Eiendom og Ennismore med hotell i Oslo

Hotellet med 144 rom, bar og restauranter, åpner i 2027. 

Publisert Sist oppdatert

Oslo seiler inn på liste med London og New York når The Hoxton etablerer sitt første hotell i Norden her. Det 7.800 kvadratmeter store hotellet skal ifølge en pressemelding ligge i Møllergata 37 mellom Youngstorget og det nye regjeringskvartalet.

Møllergata 37 er et kontorbygg med 6.630 kvadratmeter over syv etasjer på ei 920 kvadratmeter stor tomt. Skissene til det nye hotellet viser åtte etasjer.

– Kontorbygget skal rives til høsten. Så får vi bygge litt høyere enn i dag, sier markedsdirektør Pål Bøe i Møller Eiendom om prosjektet til mellom 700-800 millioner kroner.

– Vi er ekstremt stolte av at en internasjonal merkevare som Hoxton velger Oslo først når de endelig kommer til Skandinavia. Oslo er blitt et stadig mer attraktivt reisemål, sier Anders Buchardt, eier og prosjektutvikler i AB Invest.

Sammen med Møller Eiendom har selskapet inngått en avtale med internasjonale Ennismore om å bygge og drifte Hoxton Oslo. 

Oslo som reisemål

I 2023 kåret Condé Nast Traveller Oslo til en av verdens ti beste storbyer å besøke. Utenlandske turister kommer ikke lenger til Norge kun for naturen, men for mat, arkitektur og kulturopplevelser.

Møllergata 37 i dag.

– Med Hoxton ønsker vi å være et sted folk vil reise til. Vi har lenge sett etter det riktige stedet å etablere oss i Skandinavia, og vi føler vi passer perfekt midt i Oslo, sier Sharan Pasricha som er gründer i Ennismore.

Det første hotellet deres åpnet i 2006, i et ombygd parkeringshus i London. Siden har kjeden vokst til 16 hoteller i åtte land, med flere under utvikling. Hoxton er en del av Ennismore, som ifølge meldingen er verdens raskest voksende reiselivsaktør i livsstil- og fritidssegmentet. 

Nytt liv på Hammersborg

Byggestart for Hoxton Oslo er planlagt allerede til høsten. Åpningen i 2027 skjer samme år som innflytting i det nye regjeringskvartalet vis-a-vis. På nabotomta bygger Møller Eiendom om det gamle Deichman hovedbibliotek til fotohuset Deich, med museum og spisesteder.

– Hammersborg er den litt glemte bydelen midt i sentrum som endelig får et felles løft. Det sier mye om byutviklingen og tilbudene i byen at en kjede som Hoxton kommer hit før Stockholm eller København. Vi tror hotellet vil løfte byen, sentrum og Hammersborg enda et par hakk, sier administrerende direktør Andreas Jul Røsjø i Møller Eiendom.

AB Invest og Møller Eiendom som eier Møllergata sammen vil stå for bygg og utvikling, og Ennismore for interiørdesign, restaurantkonsepter og drift i tråd med merkevaren.

Powered by Labrador CMS