TILTAK: Finansminister Jan Tore Sanner er ute med tiltak for kriserammede bedrifter. Foto: Hans Kristian Thorbjørnsen

Dekker bedrifters faste kostnader

Regjeringen vil dekke en andel av de faste kostnadene til bedrifter som har fått omsetningen barbert som følge av koronakrisen.

Publisert Sist oppdatert

Det kom frem på en pressekonferanse fredag morgen med finansminister Jan Tore Sanner og representanter fra atbeidslivet. Målet er en ordning som er enkel å administrere og den vil bli utformet slik at det tar kort tid fra søknad er sendt til pengene er på konto.

Les også: Sverige gir støtte til redusert husleie

– Det er tusenvis av norske bedrifter som nå opplever at inntektene faller brått, men som likevel har husleie, forsikringer og andre utgifter som ikke forsvinner selv om de reduserer driften og permitterer ansatte. Når staten dekker deler av disse kostnadene, øker vi sjansen for at bedriftene holder seg flytende og raskere kan bidra til å skape verdier og arbeidsplasser når krisen er over, sier finansminister Jan Tore Sanner (H).

Pengene skal utbetales som en kontantstøtte og målet er en effektiv ordning som virker raskt. Samtidig skal det være en midlertidig ordning over to måneder som er målrettet til bedrifter med et vesentlig omsetningsfall. Kompensasjonen skal dekke uunngåelige kostnader som husleie og forsikringer. Ordningen skal også være enkel og i samsvar med statsstøtteregelverket og den skal kunne etterleves og kontrolleres.

Det arbeides sammen med Finans Norge med en løsning der bedriftene søker støtte gjennom en sentral digital portal. Behandlingen av søknadene skal i stor grad være automatisert og basert på tilgjengelige registerdata. Det vil bidra til at ordningen kan iverksettes raskt og at pengene blir utbetalt så snart som mulig.

– Norsk Eiendom er positiv til de foreløpige signalene fra regjeringen, men er spent på innretningen. Vi vil fortsette å påvirke den konkrete utformingen av ordningen, sier adm.dir. i Norsk Eiendom, Thor Olaf Askjer.

Det kommer mer detaljer fra regjeringen senere i dag.

Powered by Labrador CMS