Transaksjoner

Nytt storkjøp fra SPG

Scandinavian Property Group har sikret seg en tomt på 45 mål i Drammen - med sjøfront.

NYTT STORT TOMTEKJØP: Managing Partner Knut Holte i Scandinavian Property Group.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Scandinavian Property Group (SPG) har kjøpt en tomt på Tangen i Drammen, ca. 2,5 kilometer fra Drammen sentrum. Tomten er på ca. 45 mål, med 800 meter sjøfront. Området skal reguleres fra industri til bolig- og næringsformål.

– Tangen er sammen med Nøsted definert som et fremtidig transformasjonsområde i kommuneplanen, og den aktuelle tomten har et stort potensial som boligområde, sier Managing Partner Knut Holte i SPG.

LES OGSÅ: SPG kjøper Eterfabrikken

Selger er Berg Investment AS fra Drammen. I dag er eiendomsmassen på tomten ca. 13 000 kvadratmeter, hvor byggene er utleid til industrivirksomhet og kontor. Mens reguleringsarbeidet pågår vil eksisterende leieforhold og virksomheter fortsette som før.

– Drammensområdet har gjennomgått en stor utvikling det siste tiåret, og trenden ser ut til å fortsette fremover, med blant annet store utbyggingsprosjekter som er under planlegging. Tomten i Drammen blir derfor et spennende tilskudd i vår boligportefølje, sier Holte.

Hadrian Eiendom har vært megler i transaksjonen, mens Advokatfirmaet Selmer og Advokatfirmaet Thommessen har vært juridisk rådgiver for henholdsvis kjøper og selger.

LES OGSÅ: Sluker milliardprosjekt i Bærum (+)

Scandinavian Property Group (SPG) ble etablert i 2004, og er et eiendomsselskap med fokus på det skandinaviske eiendomsmarkedet.

Selskapet arbeider innenfor tre industrielle vertikaler i eiendomsmarkedet – helse/omsorgsbygg, boligutvikling og prosjektutvikling innenfor kontor.

Siden etableringen i 2004 har SPG gjennomført eiendomstransaksjoner for over 60 milliarder kroner.

Thon fikk kjempegebyr – nå klager han (+)
Utvikling
Nordmann slår seg stort opp i eiendom i Sveits (+)
Aktuelt
Solon Eiendom langt bak målene
Aktuelt
Kontrollerer enorme eiendomsverdier (+)
Analyse
Ber Neptune kutte enda mer
Utvikling
Ikke gå glipp av noe! Meld deg på nyhetsbrev her!
Fikk nei til å bygge. Deretter fikk utbyggeren gebyrsjokk (+)
Analyse
Bakke og BORI trår til sammen
Aktuelt
Vil opprettholde kunstnerisk miljø ved Akerselva
Aktuelt
Proptech-selskap: Kast papirene og del informasjonen
Play

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.