Transaksjoner

SPG kjøper Eterfabrikken

Scandinavian Property Group overtar Eterfabrikken, etter at JM Norge kastet inn håndkleet etter politisk motstand mot boligbygging på tomten.

OVERTAR DER JM GA OPP: Scandinavian Property Group er ny eier av Eterfabrikken på Østensjø I Oslo. (Foto: JM Eiendom)
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

I begynnelsen av april ble det kjent at JM Norge skrinlegger sitt boligprosjekt på tomten rundt Eterfabrikken på Østensjø I Oslo.

– Vi har i lang tid arbeidet med en regulering for å realisere et boligprosjekt på tomten. Dessverre må vi nå trekke oss fra dette prosjektet på grunn av offentlige og privatrettslige grunner. Vi beklager derfor å meddele at prosjektet blir nedlagt fra vår side, uttalte salgsansvarlig Kristoffer August Retvedt i JM Eiendom da exiten ble kunngjort.

Scandinavian Property Group (SPG) har nå kjøpt tomten og er i gang med å prosjektere utnyttelse av arealet.

NYTT KJØP: Managing Partner Knut Holte i Scandinavian Property Group.

– Tomten har fantastisk beliggenhet med utsikt til Østensjøvannet, sier Managing Partner Knut Holte i SPG.

– SPG og Pilot arkitekter vil i samråd med bydelen utvikle innovative og grønne boliger, som tilfører verdi til nærområdet og tar hensyn til de sårbare, omkringliggende grøntområdene.

Tidligere drev den Norske Eterfabrikk eterproduksjon på området, frem til produksjonen ble flyttet i 2012. Tomten er på 13.835 kvadratmeter og strekker seg fra Eterveien mot Bogerud og ned mot Østensjøvannet miljøpark.

Holte opplyser at det skal utvikles boliger på tomten og de gamle fabrikklokalene skal transformeres og tilbys nærområdet og bydelen.
Plan- og bygningsetaten anbefalte JMs forslag, som var å transformere området fra industri til 112 boliger, men det ble nedstemt i bystyret.

Boligprosjekt på tomten har møtt sterk motstand spesielt fra naturvernere, som ønsker å sikre mot utbygging i nærhet til Østensjøvannet miljøpark.

Les også: Fikk bare delvis medhold

– Skal ta hensyn til omgivelsene
– I dette prosjektet er det særdeles viktig at prosjektets dimensjon og uttrykk tar hensyn til det stedstypiske, slik at det spiller på lag med landskapets kvaliteter, sier arkitekt Kjell Eek-Østlie Vang.

Deler av prosjektet på Østensjø vil utvikles til boliger for aktive voksne mennesker.

– Ved å bygge boliger som enkelt kan tilpasses ulike livssituasjoner, gjør man det mulig å bo på samme sted livet ut. SPG har lang erfaring med å utvikle eiendommer til helse- og omsorgssektoren og tilrettelagte boliger blir en sentral den av den nye eldreomsorgen. Derfor mener vi det er helt riktig å satse på dette segmentet nå, avslutter Knut Holte.

Det er ikke kjent hva SPG betaler for eiendommen.

LES OGSÅ: Sluker milliardprosjekt i Bærum (+)

Scandinavian Property Group ble etablert i 2004 og er et eiendomsselskap med fokus på det skandinaviske eiendomsmarkedet.

SPG arbeidet innenfor tre industrielle vertikaler i eiendomsmarkedet; helse/omsorgsbygg, boligutvikling og prosjektutvikling innenfor kontor.

SPG har siden etableringen i 2004 gjennomført eiendomstransaksjoner for over 60 milliarder kroner.

Ukens profil: Fikk sluttpakke – havnet i eiendom (+)
Karriere
Nå skal milliardprosjektet bygges
Utvikling
Skeptisk til Tollefsen-prosjekt (+)
Bolig
Øker leieinntektene, resultatet faller
Aktuelt
Ny sjef hos Enerhaugen
Karriere
Les alle PLUSS-sakene ett sted Klikk her!
Solid resultat med 363 millioner
Aktuelt
– Vi skal ikke selge mer, snarere tvert imot (+)
Analyse
Utstillingsplassen Eiendom sikter mot rekordresultat i år (+)
Analyse
Markedsplassen fra A til Å innen ombruk
Play