Utvikling

Ja til Hagens hotell

Vinteren 2020 skal The Well åpne dørene til 104 hotellrom.

HAGENS HOTELL: Politikerne i Oppegård sa mandag ja takk til dette hotellet ved siden av The Well. Ill.: Canica
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Mandag banket kommunestyret i Oppegård gjennom andregangs behandling av detaljregulering for et hotell i tilknytning til Stein Erik Hagens spaanlegg The Well på Sofiemyr sør for Oslo. Opprinnelig ønsket Hagen å bygge The Well Resort, som hotellet skal hete, over 17 etasjer med 200 rom. Det var imidlertid altfor massivt for kommunen, så i det reviderte planforslaget er dette barbert ned til maksimalt ni etasjer og 105 rom. I tillegg er maksimal tillatt BRA for hotellet er redusert fra 16.000 til 8.000 kvadratmeter, og høyden kan ikke overstige 40 meter. Ifølge en pressemelding får dermed Hagens hotell 104 rom over 8.000 kvadratmeter. The Well måler 10.500 kvadratmeter.

– Vi ønsker å starte byggeprosessen så snart det lar seg gjøre i henhold til gjeldende regelverk. Det blir fantastisk å kunne oppfylle gjestenes ønske om et overnattingstilbud, sier styreleder Kristian Gundersen i The Well.

Hagen vil at hotellet og spaanlegget skal være en destinasjon for både tilreisende spagjester og lokalbefolkningen. En restaurant på taket, bar og lounger med avslappende omgivelser, treningsrom og aktivitetssal er noe av det som skal friste folk til å legge turen innom.

– Vi skal bli den foretrukne velværedestinasjonen i Norden, og gleder oss til å tilby en enda mer helhetlig gjesteopplevelse, sier daglig leder Andreas Nilsson.

Vedtaket mandag betyr at rådmann Lars Henrik Bøhler anbefaling ble vedtatt, for vurderer at hotellet passer godt inn i et område med grønne omgivelser, men han frykter ikke at mer utbygging i samme stil.

– Anlegget kan ikke sammenlignes med noe annet i Oppegård, hverken som bolig- eller næringsbygg. Dette prosjektet vil derfor ikke skape presedensvirkninger for fremtidens byggemønster, skriver Bøhler i saksfremlegget sitt.

Han har også stilt krav til visse endringer som at hotellrommene orienteres mot nord og sør slik at innsyn til naboeiendommene er sterk begrenset. Muligheten til å parkere bilen sin der blir også begrenset.

– Rådmannen vurderer muligheten til å nå anlegget med kollektivtransport i kombinasjon med hentetjenester som godt. For å «tvinge» flere ansatte og gjester over på kollektivtrafikk, er det satt strenge krav til parkering, skriver han.

Hva herligheten skal koste er ikke opplyst.


Det planlegges også hotell i Sommerrogata. Se hva Aspelin Ramm og Höegh Eiendom sier om prosjektet her:

Har tatt ut 70 millioner i utbytte (+)
Pluss
Newsec Basale kjøper Tjuvholmen Drift
Transaksjoner
Tre nye til Insenti
Karriere
Dagbøter kostet flesk for garantist (+)
Juss
Klart for neste trinn på brygga
Bolig
Estate PLUSS gir deg tilgang til alt!
Mer enn 23.600 artikler tilbake til 1996
Lag ditt personlige arkiv i dag,
bestill Estate PLUSS her
Kjøper konkurrent og to eiendommer
Transaksjoner
Fearnley-syndikat solgte kombieiendom (+)
Transaksjoner
Ugyldig eiendomsskatt, men greit med skjerming
Juss
Snudde blodrødt til pluss (+)
Aktuelt