ANBEFALER NØYE GJENNOMGANG AV EIENDOMSSKATTEVEDTAKENE: RSM Advokatfirma.

Opptil to års saksbehandlingstid på eiendomsskatteklager i Oslo

Lang saksbehandlingstid på eiendomsskatteklager i Oslo, medfører at endringer som innebærer økning av eiendomsskatten ikke kan få virkning for 2017 (og snart heller ikke for 2018).

Publisert Sist oppdatert

Etter utskrivning av eiendomsskatt i Oslo og en enorm mengde klager, har saksbehandlingstiden vært unormalt lang. Mange venter fortsatt på svar på klager som snart er 2 år gamle, og eiendomsskattekontoret varsler om 1 års saksbehandlingstid hos klagenemnda.

Eiendomsskattekontoret og klagenemnda har tatt mange klager til følge. Av de klagene RSM Advokatfirma har bistått med, har over halvparten resultert i helt eller delvis medhold.

LES OGSÅ: – Alle bør kreve tilbakebetalt eiendomsskatt

Enkelte klager har også fått motsatt utfall, ved at eiendomsskattekontoret eller klagenemnda har satt opp eiendomsskattetaksten. Det gjelder kun noen få klager, men er desto mer frustrerende for de som opplever det.

Den lange saksbehandlingstiden i Oslo innebærer imidlertid at kommunens adgang til å kreve inn mer eiendomsskatt etter å ha satt opp en eiendomsskattetakst er begrenset. For 2017 løp fristen for å endre eiendomsskatten til ugunst ut den 1. mars 2018, mens den samme fristen for 2018 løper ut om noen få uker (1. mars 2019).

Man bør imidlertid være oppmerksom på at det gjelder en tre års frist dersom eier ikke har overholdt sin opplysningsplikt, for eksempel ved å ikke ha medvirket til befaring. RSM er ikke kjent med noen tilfeller der Oslo kommune har anført dette.

LES OGSÅ: Eiendomsskatten i Oslo: Uholdbart med forskjellsbehandling

Vi oppfordrer derfor alle til å lese eiendomsskattevedtakene man mottar og undersøke om saksbehandlingsreglene er overholdt. Hvis de ikke er det, er det grunn til å reagere.

Morten H. Christophersen er advokat og partner og Morten Skjold Ødegaard er advokatfullmektig i RSM Advokatfirma. RSM Advokatfirma er tilknyttet revisjons- og rådgivningsselskapet RSM Norge, og yter juridiske tjenester med hovedvekt på skatt, merverdiavgift, selskapsrett og transaksjoner.

Powered by Labrador CMS