Aktuelt

Vant Cityprisen 2019

Youngskvartalet, som er utviklet av Industri Energi Holding, vant Cityprisen 2019.

VINNEREN: Aili Klami var stolt over at Industri Energi Holdings prosjekt Youngskvartalet vant Cityprisen.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Det var under middagen på Citykonferansen 2019 at Cityprisen ble delt ut torsdag kveld. Cityprisen er en årlig pris som går til et utviklingsprosjekt som har levert noe ut over det vanlige til både gårdeier, brukere og omgivelsene. De nominerte kandidatene var Rift Colosseum, Østbanehallen og Youngskvartalet.

Vinneren var Youngskvartalet. Daglig leder i Industri Energi Holding, Aili Klami, var stolt over å motta den prestisjetunge prisen og takket først sine kolleger i prosjektet.

– Det er alltid hyggelig med en slik anerkjennelse. Det er mange som skal takkes. Jeg vil takke Entra fordi de solgte eiendommene til oss. De har vært en fantastisk samarbeidspartner i hele byggeperioden. Jeg vil også takke Fabel arkitekter. De er ansvarlig for hele grepet vi valgte å gjøre i Youngskvartalet, sa Klami, som også trakk frem entreprenøren Veidekke i sin takketale.

Her er juryens begrunnelse:

«Utgangspunktet for utviklingen av Yongskvartalet var særs krevende; tre bevaringsverdige, forlatte bygårder med en fredet Tukthus-mur gjennom tomten og et introvert politibygg som nærmeste nabo. Etter lang tid og godt samarbeid mellom eier, myndigheter og arkitekt er resultatet et effektivt, fleksibelt og attraktivt prosjekt, bestående av nyrestaurerte bygårder og et kobberkledd nybygg med moderne kontorer og et attraktivt og intimt byrom som megler mellom gammelt og nytt.

De opprinnelige byggene er forbilledlig restaurert og trer fint frem mot sin nye bakgrunn. Kvaliteten på detaljer, overflater og håndverkmessig utførelse er over det man kan forvente, spesielt i de restaurerte bygningene.

Gjennom dristige valg av leietakere som tilfører rikere mangfold av næringsliv er kvartalet gitt nytt liv og innhold til glede både for leietakere, gjester og forbipasserende. Sambruk med politistasjonen vitner om vilje og evne til å finne gode felles løsninger for bygninger og leietakere.

Industri Energi våget å satse der andre nølte, og det var ingen selvfølge at de ville lykkes, både med å gjenreise sliten bebyggelse og tilføre nytt liv til et av byens viktigste torg.  Yongskvartalet bør inspirere andre til å oppdage og utnytte potensialet i byens glemte perler.»

De seneste årenes vinnere av Cityprisen har vært Media City Bergen, Union Brygge, Aker Brygge, Karenslyst Allé, Tjuvholmen, Operakvarteret i Oslo, Vulkan og Rockheim i Trondheim.

Juryen består av Thor Olaf Askjer (adm. direktør i Norsk Eiendom), Maren Bjerkeng (tidligere Grape Architects, nå utviklingsdirektør i Aspelin Ramm), Andreas Vaa Bermann (avdelingsdirektør for områdeutvikling i Plan- og bygningsetaten i Oslo kommune), Roar Sandnes (partner og arbeidende styreformann i Akershus Eiendom) og Netten Østberg (fagdirektør divisjon plan og arkitektur i Asplan Viak)

Eiendomsarving gir gass (+)
Analyse
Bygger helsehus oppå parkeringshuset
Utvikling
Plutselig stoppet salget (+)
Bolig
Signerte avtale om Sundebygget
Utvikling
Krever saken forelagt bystyret (+)
Utvikling
Ikke gå glipp av noe! Meld deg på nyhetsbrev her!
Graver hotellrommene ned i bakken
Utvikling
Lars Ove (27) kontrollerer milliardverdier i eiendom (+)
Analyse
Soper inn penger på utleie av andres boliger (+)
Analyse
Innstiller på lovfesting av omgåelsesregel
Juss

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.