Bolig

Varsler betydelige eiendomskjøp for 2019

Ivar Tollefsens boligutviklingsselskap Fredensborg Bolig ser lyst på året som kommer.

GIR FULL GASS I 2019: Ivar Tollefsen og hans selskap Fredensborg Bolig har ervervet store tomteporteføljer i 2018, og legger opp til samme strategi i 2019.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Fredensborg Bolig, som eies av Ivar Tollefsen og Tollef Svenkerud, har vært svært aktive kjøpere av utviklingseiendom i løpet av 2018. Gjennom året er det kjøpt eiendommer som kan bebygges med ca. 2000 boliger.

LES OGSÅ: Nok et tomtekjøp fra Tollefsen

FORVENTER FLAT BOLIGPRISUTVIKLING: Tollef Svenkerud i Fredensborg Bolig.

– For 2019 skal vi legge ut prosjekter for salg som samlet inneholder rundt 650 boliger og som har en salgsverdi på rundt tre milliarder kroner, sier Tollef Svenkerud til Estate Nyheter.

Har solgt boliger for nesten en milliard kroner
I løpet av 2018 har Fredensborg Bolig solgt boliger for 984 millioner kroner. Ved utgangen av året har selskapet 248 boliger under bygging.

Totalt har selskapet ca. 4000 boliger under utvikling og tar sikte på å ha 700 boliger under bygging ved utgangen av 2019, opplyser Svenkerud.

– Gjennom vår solide industrielle og finansielle plattform skal vi kjøpe betydelig med utviklingseiendom også i 2019, sier Tollefsen-makkeren.

LES OGSÅ: Tollefsen kjøper utviklingstomt

Forventer stabil boligprisutvikling
– Hvordan tror dere markedet for nye boliger vil utvikle seg i 2019?

JESSHEIM: Fredensborg-prosjektet Vestbyen Jessheim, som kommer for salg i 2019.

– Med noe finansuro, god tilbudsside og stigende rente tror vi prisene for nye boliger vil holde seg nokså flatt gjennom 2019, sier Svenkerud – og begrunner dette blant annet med god lønnsvekst, befolkningsvekst og sysselsetting – samt stabil tilgang til finansiering for boligkjøperne.

– Befolkningsveksten ligger fra 1 til 1,5 prosent for byene. Bankene vil yte finansiering til boligkjøperne og er ansvarlige i forhold til krav om forhåndssalg ved finansiering av nyboligprosjektene.

LES OGSÅ: Tollefsen kjøper mer tomteareal for utvikling

– Vi tror omsetningsvolum blir mye likt 2018, rundt 27.000 enheter, som er en del ned fra toppårene 2015 og 2016. For områdene Oslo, Akershus og Trondheim, hvor vi per tiden har prosjekter, endte salget samlet på rundt 7000 boliger i 2018, avslutter Tollef Svenkerud.

Jages for flere ulovlige forhold (+)
Analyse
Skyhøyt grunneierbidrag på Filipstad
Utvikling
Over 10 milliarder i Bergen
Transaksjoner
Solon hyrer dreven rådgiver
Karriere
Ukens tips – Sletting av heftelser
Juss
Skjer'a? Få med deg alt. Bli abonnent her!
Boligbygg sendte bekymringsmelding om saksbehandling (+)
Bolig
Mistet prosjekt – konkurrenten tok over
Bolig
Byggherrehjørnet: Byggherrens avbestillingsrett
Juss
Holdt på med Filipstad-prosjektet siden 2006
Nyheter

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.