Nyheter

Jakter mer etter to kjøp

Fondet Aberdeen Eiendomsfond Norge I startet 2017 med å kjøpe to eiendommer og jakter nå på flere eiendommer.

Gneisveien 8.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Det er i rapporten for fjerde kvartal at Aberdeen Eiendomsfond Norge I skriver at de har kjøpt to eiendommer rett over nyttår. Fondet har kjøpt Gneisveien 8 på Berger i Skedsmo, med Nordic Crane Kynningsrud AS som leietaker på en 15 års kontrakt. Selger var Twinlift AS, som har flere av de samme eierne som Nordic Crane Kynningsrud. Gneisveien 8 er et kombinasjonsbygg på 4700 kvadratmeter, med kontor (ca. 2000 kvadratmeter), lager og verksted.

Den andre eiendommen er Nøstegaten 58 i Bergen, som tidligere har huset Rieber & Sønn, og som nå har Orkla som leietaker frem til juni 2019. Bygget er på drøye 11 000 kvadratmeter.

Det er Aberdeen Asset Management som har kjøpt eiendommene på vegne av fondet. Head of Transactions Nordic Region Jens-Petter Guthus sier til Estate Nyheter at fondet vil kjøpe flere eiendommer.

– Vi jobber fortsatt med å investere. Vi jakter gode kontoreiendommer i Oslo, Trondheim og Bergen og ser også etter logistikkeiendom i områder fra Berger til Oslo og ned til Vestby. Gneisveien 8 var en veldig godt beliggende lagereiendom på Berger, sier Guthus.

Han ønsker ikke gi noen indikasjoner på hva slags pris eiendommene har gått for.

– Vi gir aldri den type opplysninger.

I fjerde kvartal 2016 var Aberdeen Eiendomsfond Norge Is avkastning 1,4 prosent. I hele 2016 var avkastningen 8,3 prosent. Siden oppstarten i 2004 har den årlige avkastningen på det ugearede fondet vært 7,1 prosent.

Ukens profil: Fikk sluttpakke – havnet i eiendom (+)
Karriere
Nå skal milliardprosjektet bygges
Utvikling
Solgte til Bergesen-familien (+)
Transaksjoner
Skeptisk til Tollefsen-prosjekt (+)
Bolig
Øker leieinntektene, resultatet faller
Aktuelt
Les alle PLUSS sakene! Klikk her!
Ny sjef hos Enerhaugen
Karriere
Solid resultat med 363 millioner
Aktuelt
– Vi skal ikke selge mer, snarere tvert imot (+)
Analyse
Utstillingsplassen Eiendom sikter mot rekordresultat i år (+)
Analyse