Utvikling:

SKISSE: Denne skissen stammer fra 2012 og viser hva arkitekten tenkte den gangen.
SKISSE: Denne skissen stammer fra 2012 og viser hva arkitekten tenkte den gangen.

15 års planlegging er nok. Nå kan det komme 70 nye boliger i fjæresteinene

Utviklingen av den sjønære eiendommen rett utenfor bysentrum har vært planlagt i 15 år. Først nå skjer det noe.

Publisert Sist oppdatert

Bergen-baserte Steinvågneset Invest kjøpte strandeiendommen tilbake i 2006. Seks år senere slapp arkitektselskapet Kibsgaard-Petersen skisser som viste 75 leiligheter i tre blokker i opptil sju etasjer over et parkeringsanlegg. Så ble alt stille.

Tidligere i år kjøpte imidlertid det Bergen-baserte utviklingsselskapet eiendommen for 14 millioner kroner. Nå er det de som skal stå for utviklingen av det samme prosjektet.

- Vi kjøpte ei ferdig regulert tomt og starter nå utviklingen av ca. 70 leiligheter i tre blokker fra tre til seks etasjer. Før sommeren skal vi ut med nabovarsler og rammesøknad, så tipper jeg det blir avtale med entreprenør til høsten og lansering enda litt senere i høst, sier daglig leder Kjetil Helland i Bybo.

Indrefilet

Han omtaler den 12 mål store strandeiendommen på Steinvågneset en kilometer vest for Ålesund sentrum som en indrefilet.

- Det er et eksepsjonelt sted å ha bolig, med storhavet og innseilingen til byen rett utenfor vinduene. Prosjektet får ingen næringslokaler, men en felles parkeringskjeller under hele bebyggelsen, påpeker han.

Siden hverken prisingen eller entreprisen er i havn ennå tør han ikke spå hva det vil koste å utvikle boligprosjektet. Heller ikke prisene er klare, men daglig leder Hanne Knotten i Privatmegleren bekrefter at hun får henvendelser fra interessenter allerede - flere uker før markedsføringen begynner.

Boligvekst

- Jeg vil ikke si hvor mange vi har på liste, men folk begynner å oppdage at det skjer noe. I denne bydelen har det ikke blitt bygd leiligheter på flere tiår. Steinvågneset blir dermed et moderne tilskudd til en bydel som trenger boliger og er i vekst. Her blir det leiligheter fra ettroms til fireroms, og passer dermed de fleste, påpeker hun.

Bybo kontrolleres av familien Helland i Bergen. Siden starten i 1998 har selskapet ferdigstilt over 800 boliger og flere hundre boliger under planlegging og oppføring.