Estate Nyheter

NYHETER – NORGE

STOR INVESTERING: Kristen Rikter-Svendsen i Profier er godt fornøyd over å ha sikret seg ti mål tomt på Høvik. Til høyre styreformann Torolf Aadnesen i Det Norske Veritas Eiendom.

Flesker til for å sikre seg indrefilet

Gjelsten-eide Profier betaler 225 millioner for ti mål tomt i Bærum.

Thor Arne Brun

torsdag 5. juli 2018 4:00 (Oppdatert 4. juli 2018 22:44)FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Veritas-parken og arealene ved sjøen er et populært rekreasjonssted for beboere i Bærum, ikke minst når temperaturene runder 30 plussgrader. På styrerommet denne dagen hos Veritas er det svalt. Men markedsansvarlig Kristen Rikter-Svendsen i Profier bobler likevel over når han kan fortelle at selskapet har ervervet ti mål tomt av Det Norske Veritas Eiendom.

– Tomten er ferdig regulert. Her skal vi bygge ca. 55 leiligheter, sier Rikter-Svendsen.

10 MÅL: Dette er eiendommen som Profier nå har kjøpt på Høvik.

Med på kjøpet følger flere eldre eiendommer, herunder to sveitservillaer, en 8-mannsbolig og en tidligere turnhall. Disse eiendommene er vernet, og ny bebyggelse vil bli oppført som et tun rundt disse bygningene. Veritas Eiendom har i nærmere 15 år jobbet med reguleringen av et leilighetsprosjekt på området.

– Vi har jobbet i lang tid for å bearbeide Veritas til å selge, sier Rikter-Svendsen mens han ser bort på Torolf Aadnesen, styreformann i Det Norske Veritas Eiendom AS.

– Vi er glad for at vi ble enige med Profier om kjøp av den ferdig regulerte tomten. Profier har vist med sine øvrige boligprosjekter i Bærum at de har sans for kvalitet og stedstilpassede nybygg, sier Aadnesen.

22,5 mill per mål

Prisen var nok også utslagsgivende for at Profier fikk sikre seg arealet.

– Vi betaler 225 millioner kroner, sier Rikter-Svendsen, mens han stødig skjenker vann fra karaffelen på bordet i styrerommet. Det tilsvarer altså 22,5 millioner kroner per mål.

Det er en solid pris, selv om arealet er ferdigregulert. Så blir da heller ikke leilighetene i dette prosjektet for førstegangsetablerere, som har fått navnet Veritas Have. Det legges opp til tre boligtun med leilighetsbygg på to og tre etasjer.

– Vi sikter oss inn mot kjøperne i alderen 55+, som kanskje sitter på en villa de kan selge for 10-15 millioner kroner. Dette er en kravstor kjøpergruppe, som gjerne har hytte på fjellet og kanskje et sted i Frankrike. Standarden vil være høy. Kjøperne får god anledning til å påvirke løsningene selv.

– Hvor ser du for deg at salgsprisen per m2 vil ligge?

– 100.000 kroner pluss. Vi skal ha prospektene klare til høsten.

Den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen i Bærum er rundt 60.000 kroner, da med både eneboliger, rekkehus og leiligheter sett under ett.

I kjent farvann
Det er få eiendomsutviklere som har så god erfaring med nettopp slike prosjekter i Bærum som Profier. Fra før er Profier kjent for leilighetsprosjektet Maries vei 20. Her ble det solgt leiligheter for om lag 750 millioner kroner på én eneste dag.

På Bekkestua har Profier gjennom flere år utviklet leilighetsbygg. Her har selskapet hostet opp mot 40 millioner kroner per mål for å sikre seg utbyggingsarealer. Sånn sett fremstår avtalen i Veritas-parken som et kupp.

God Veritas-investering
Veritas har også grunn til å være fornøyd med eiendomsinvesteringene som er gjort i løpet av årene. Det var i 1972 at Det Norske Veritas betalte 25 millioner kroner for den vestlige delen av eiendommen på Høvik. Ti år senere la konsernet ytterligere 150 millioner kroner på bordet for å sikre seg resten av det som i dag er blitt en eiendom på hele 400 mål, hvorav 90 mål består av selve Veritas-senteret.

De resterende 300 målene er regulert til friluftsområde.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Estate Norge

Gründerne har aksjer for 800 millioner

Nyheter / torsdag 19. juli 2018

Høy leiepris skremmer ikke studentene

Nyhter / torsdag 19. juli 2018

Ber Bystyret vurdere boligprosjekt

Pluss / torsdag 19. juli 2018

Disse hotellene vant hotellbransjens Oscar

Nyheter / onsdag 18. juli 2018

– Det er nesten så jeg ikke tror at det er sant

Nyheter / onsdag 18. juli 2018

– En utilbørlig inngripen

Pluss / onsdag 18. juli 2018

Siste nytt fra Naringseiendom.no

Lite lager tilgjengelig i Oslo

Nyheter / onsdag 18. juli 2018

Det blir stadig tøffere å finne lager- og logistikklokaler innenfor Oslos grenser, noe som gir økte leiepriser. Samtidig bidrar nybygg utenfor Oslo til å presse leieprisene nedover på eldre bygg i de samme områdene.

Få setter bort lageret

Nyheter / tirsdag 17. juli 2018

Til tross for mer fleksibilitet i kontraktene, er det fortsatt få aktører som velger å sette bort lageret sitt til tredjeparts logistikkaktører.

Testarena for grønn bildeling

Nyheter / mandag 16. juli 2018

Forskningsparken legger til rette for en ny miljøvennlig tjenste.

Levende steder

Nyheter / fredag 13. juli 2018

Höegh Eiendom har som mål å alltid utvikle det de kaller «levende steder som begeistrer». 

Posthallen gjenopplives

Nyheter / torsdag 12. juli 2018

I Posthallen står nordisk og bærekraftig design i fokus, med moderne matkonsepter og internasjonal stemning.

Har troen på Lillestrøm

Nyheter / onsdag 11. juli 2018

Stadig flere eiendomsaktører satser på Lillestrøm, som kan få en voldsom eiendomsutvikling de neste årene.