Profier har stor tro på Lillestrøm og blir med på utviklingen av Kvartal 8. Her en tidligere skisse av prosjektet.

Profier inn i storprosjekt

Profier har kjøpt 50 prosent av Kvartal 8 i Lillestrøm og melder seg på i kampen om OsloMET.

Publisert Sist oppdatert

Lillestrøm Delta har solgt 50 prosent av selskapet som eier Kvartal 8 til Profier. Odd-Einar Christophersen er styreleder i Lillestrøm Delta. Han er fornøyd med å ha fått inn Profier som partner i prosjektet.

– Lillestrøm Delta har lett etter en partner med gjennomføringsevne og boligkompetanse. Særlig boligkompetansen har vært viktig for oss. Det er en flott plassert tomt som vi kan bruke til flere formål, sier Christophersen

Nå kaster Kvartal 8 seg inn i kampen om lokaliseringen til det nye universitetet OsloMET storbyuniversitetet (tidligere Høgskolen i Oslo og Akershus). Det må trolig en ny regulering av tomtene i kvartalet, blant annet fordi reguleringen er utdatert fra før det ble sterkt fokus på utvikling og fortetting ved knutepunktene.

– Vi går for OsloMet som er et konkurranseprosjekt. Vi må konkurrere oss ferdig før vi regulerer. Hvis vi vinner, vil universitetet kunne dekke en stor del av næringsdelen, sier Christophersen.

I dag er det regulert inn bare 7000 kvadratmeter bolig i Kvartal 8, et tall som trolig vil økes vesentlig ved en ny regulering. Men Christophersen har ingen oppfatning av hvor mange boliger prosjektet kan gi,

Odd-Einar Christophersen er også styreleder i Profier. Som Profier-mann sier han at Profier lenge har sett på prosjekter i Lillestrøm.

– Vi har sett at Lillestrøm er en helt utrolig interessant by i Oslo-regionen. Det er det beste knutepunktet utenfor Oslo. Profier har sett på mange prosjekter, og nå bød det seg en god anledning til å ta en posisjon. Vi ser på flere prosjekter, sier styrelederen i Profier.

Daglig leder Rolf Th. Holm i Lillestrøm Delta mener beliggenheten til Kvartal 8 har et stort potensial for det nye Universitetet. Det er seks pre-kvalifiserte kandidater, og Kvartal 8 er en av dem.

– Vi vil klare å integrere et nytt Campus Lillestrøm i den etablerte bystruktur som Lillestrøm har, og aktivisere de etablerte byrommene med studenter, sier Holm.

Han mener at dersom OsloMET skal nå målet om å være et storbyuniversitet med urbane og innovative løsninger for studenter og forskning, så er det å flytte til Lillestrøm sentrum nær kollektivknutepunktet helt avgjørende.

– Det er et betydelig arbeid som legges ned for å kunne gi et komplett tilbud for nytt Campus Lillestrøm, og vi ville ikke lagt ned så store resurser om vi ikke hadde troen på å kunne gi et komplett tilbud innenfor de skisserte rammer.

Kvartal 8 ligger ved Torvet i Lillestrøm sentrum. Prosjektet skulle opprinnelig bestå av næringsbygg, hotell og boliger.

Powered by Labrador CMS