Leietaker er Mesterbakeren, som leverer ferske brød og bakevarer til Rema 1000.

Betalte ca. 90 mill. for bakeri

Prospective AS har kjøpt Solvinvegen 153 i Stange kommune av Felleskjøpet Agri.

Publisert

Estate Nyheter skrev nylig at Prospective AS med base i Porsgrunn har kjøpt Nordre Kullerød 9 i Sandefjord. Dette er ikke det eneste kjøpet investeringsselskapet har gjort i år. Prospective har også bladd opp for Solvinvegen 153 i Romedal i Stange kommune. Eiendommen er beliggende ved E6 ca. 15 minutters kjøring fra Hamar.

– Dette er en flott eiendom med en solid leietaker. Vi fikk kjøpe eiendommen til en fornuftig pris, sier daglig leder Øyvind Gjertsen i Prospective AS.

Leietaker er Mesterbakeren, som leverer ferske brød og bakevarer til Rema 1000-butikker over hele landet. Selskapet har totalt 10 bakerier og omsetter årlig for over 1 milliard kroner. Mesterbakeren eies av Felleskjøpet Agri Sa (66 prosent) og Stiftelsen Fritt Ord (34 prosent).

Bygget ble oppført i 2010 og utvidet i 2015. Arealet er på 6.260 kvadratmeter.

Selger var Norgesbakeriene Eiendom, som også eies av Felleskjøpet (gjennom Agri Eiendom). Salget skjedde gjennom utfisjonering av eiendommen og opprettelse av selskapet Norgesbakeriene Romedal AS.

Årsregnskapet for 2016 for dette selskapet viser at eiendommen genererer leieinntekter på ca. 6 millioner kroner. Legger vi til grunn eierkostnader på 10 prosent og en yield på 6 prosent, tilsvarer det en kjøpesum på 90 millioner kroner.

Leiekontrakten med Mesterbakeren løper helt frem til 31. desember 2032.

 

Powered by Labrador CMS