Q4 Næringsmegling hadde interessenter fra hele Østlandet.

Solgt for 58 millioner

En kombinasjonseiendom på Kullerød Nord i Sandefjord er solgt for 58 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Beløpet tilsvarer prisantydningen og en yield på 7,36 prosent. Kjøperen er det nyopprettede Porsgrunn-selskapet Asset 6 AS, som eies av investeringsselskapet Prospective.

Leietakeren i Nordre Kullerød 9, ENWA PMI, hadde i 2015 et underskudd før skatt på 2,3 millioner kroner. Dette er også det eneste året med røde tall siden selskapet ble etablert i 1998. Underskuddet skyldes konkursen i NLI Subsea Service.

Årsregnskapet for 2016 viser at ENWA PMI er tilbake på skinner med et overskudd før skatt på 6 millioner kroner og en egenkapital på 23,6 millioner.

– ENWA er en solid leietaker, som vi har veldig stor tro på. Det er også en stor tomt, hvor det er muligheter for å bygge ut 5-6 mål. Vi synes at vi fikk eiendommen til en fornuftig pris, sier daglig leder Øyvind Gjertsen i Prospective.

Næringsmegler og partner Rune Allerød i Q4 Næringsmegling forteller at det bare gikk 10 dager fra eiendommen var lagt ut i markedet til den var solgt.

– Det var god interesse for denne eiendommen. Vi hadde interessenter fra hele Østlandet, og det var tre aktører med i budrunden, sier han.

Selgeren er Intervest AS, hvor Sverre Torbjørn Hanssen er eneaksjonær. Intervest er også hovedaksjonær i ENWA AS, som gjennom datterselskapet ENWA PMI har en 15+5+5 års leiekontrakt i Nordre Kullerød 9.

Det er inngått en bare-house-kontrakt mellom utleier og leietaker. I slike kontrakter overtar leietaker en del forpliktelser, og for denne eiendommen gjelder dette alt i innvendig og utvendig vedlikehold. I tillegg har leietaker ansvaret for alt utomhusareal. Dermed begrenser eierkostnadene seg til forsikring, slik at eierkostnadene blir veldig lave.

Eiendommen er beliggende ca. 1 km fra E-18 og ca. 2 km fra Sandefjord Lufthavn Torp. Bygget består av to bygningskropper med henholdsvis kontor og produksjonshall. Det er bygget tak over arealet mellom byggene i området ved inngangen til hallen. Totalt bygningsareal er på 3.510 kvadratmeter.

Powered by Labrador CMS