Sparebanken Øst var selger av eiendommen. (Foto: Google Street View)

Kjøpte kvartal i Drammen

Oxer Eiendom og Glitre Eiendom betalte 59 millioner kroner for et kvartal i Drammen og planlegger å bygge 6.000 kvadratmeter bolig.

Publisert

– Det er klart at vi har tro på Drammen, ellers hadde vi ikke hatt tre byggeplasser her, sier administrerende direktør Erling Langeland i Oxer Eiendom.

Selskapet har i dag 135 boliger under produksjon i Drammen. Det største prosjektet er Pålsøya Park, hvor det totalt skal bygges ca. 200 boliger i parkmessige og solrike omgivelser.

Nå blir det også boliger i Skramstadkvartalet, som er beliggende mellom det nye sykehuset og gågaten. Oxer Eiendom har – sammen med Glitre Bolig – kjøpt kvartalet Nedre Storgate 50 for 59 millioner kroner av Hawø Eiendom AS. De sistnevnte selskapet er eid av Sparebanken Øst.

– Eiendommen er en kombinasjon av gammel industri, kontor og noe boliger. Deler av bebyggelsen er bevaringsverdig. Eiendommen har en veldig god beliggenhet på Bragernes ved Holmenbrua, sier Langeland.

Oxer Eiendom og Glitre Eiendom står også bak prosjektet Doyén Drammen på Grev Wedels Plass. Dette prosjektet har fått mye oppmerksomhet fordi det legges ut for salg 82 spesialdesignede leiligheter med blant annet felles treningsrom, velværeavdeling, gjesterom, lounge, selskapslokale og servicekontor med vertskap. Dette konseptet er allerede godt etablert på Eidsvoll, og er på trappende i Rælingen.

Det største boligprosjektet til Oxer Eiendom er Kabelgaten 1-39 på Økern i Oslo, hvor det kan bli så mye som 1.000 nye boliger.

– I tillegg til vår boligutvikling ønsker vi å styrke vår posisjon i kontormarkedet i Drammen. OKK Gruppen AS, representert av oss, er allerede i gang med oppføring av nytt kontor- og forretningsbygg i Nedre Storgate 19 der regionens største advokatkontor, Svensson Nøkleby Advokatfirma, blir hovedleietaker. Bygget skal stå ferdig mai 2018, og blir på 3.000 kvm i 5 etasjer uten kjeller. I 1. etasje ønsker vi å skape et møtested for mat og drikke, en restaurant med lunsj- og middagsservering. Leietakersøk pågår i disse dager, opplyser markedssjef Anniken Haug i Oxer Eiendom.

– Videre planlegger vi rehabilitering av naboeiendommen Nedre Storgate 15-17. Fasaden og inngangspartiene får et moderne løft. En opprusting av denne enden av gågaten vil forlenge sentrum i retning CC og Brakerøya, noe som er interessant med tanke på fremtidig byutvikling, sier Langeland.

 

Powered by Labrador CMS