NY PARTNERKOLLEGA: Eiendomsadvokat Lars Ulleberg Jensen har tiltrådt som partner i Wikborg Rein. Det er Ingrid Høstmælingen, leder av advokatfirmaets eiendomsgruppe, godt fornøyd med.

Forsterker eiendomsavdelingen i Wikborg Rein

Publisert

Eiendomsgruppen i Wikborg Rein i Oslo kan igjen melde om ny partnerkollega. Lars Ulleberg Jensen gikk ved årsskiftet inn som partner i selskapet, etter å ha meldt overgang fra advokatfirmaet Thommessen. Ulleberg Jensen har arbeidet som eiendomsadvokat i Thommesen i syv år.

– Dette var et tilbud jeg ikke kunne takke nei til, selv om jeg var veldig fornøyd i eiendomsavdelingen i Thommessen, sier Ulleberg Jensen.

Han var førstevalget da Ingrid Høstmælingen, partner og leder av eiendomsgruppen, startet jakten på en erstatter etter Line Ravlo-Losvik, som forlot Wikborg til fordel for Selmer i fjor høst.

Solid gruppe– Næringseiendomsteamet i Wikborg Rein består av ca. 11 advokater i Oslo og 5 i Bergen som jobber med transaksjoner, leiekontrakter og løpende bistand til eiendomsaktører, hvorav to er særskilt spisset mot skatt og mva, sier Høstmælingen.

– I tillegg jobber teamet tett med entreprisegruppen på utviklingsprosjekter, samt mot skatte-, finans- og M&A-teamene i transaksjoner. Gøran Mjelde Aarvik leder Bergensteamet, men jobber også mye i Oslo. Bjørn Frode Skaar er nok best kjent for sin ekspertise innenfor eiendomsutvikling, og selv om han også er basert i Bergen, bistår han på prosjekter over hele landet, fortsetter hun.

Les også: Eva Hagen går til Hammervoll Pind

Les også: CLP henter eiendomskompetanse fra BA-HR

Det ligger an til å bli aktivt år for eiendomsadvokatene i Wikborg Rein. Høstmælingen kan fortelle at en rekke større og mindre transaksjoner er overliggere fra i fjor, i tillegg til at flere er i pipeline.

– Kan du si noe om hvilke transaksjoner dere jobber med nå?

– Vi er posisjonert i forhold til enkelttransaksjoner i størrelsesorden 5-600 millioner opp til en milliard kroner, røper Høstmælingen.

Store endringerBåde Ulleberg Jensen (33) og Høstmælingen (36) er relativt unge sammenlignet med mange av sine partnerkolleger for øvrig i advokatbransjen. Begge synes dette er representativt for det generasjonsskiftet eiendomsbransjen står overfor.

– Det er ingen tvil om at vi står overfor et generasjonsskifte i eiendomsbransjen. Og det har skjedd store endringer også hos advokatene bare de siste årene, ikke i minst i forhold til digitalisering og økt kommersialisering, sier Høstmælingen.

– Det store inntoget av utenlandske aktører har vel også ført til en endring for deres bransje?

– Utenlandske eiendomsinvestorer har endret mye i advokatnæringen. Klientene vil ha rask respons og klare råd uten de lange avhandlingene, og det stiller større krav til oss. Advokatene må jobbe på en helt annen måte enn tidligere, og som et ungt team er vi godt rustet til å møte den nye teknologien som vil erstatte mye av det advokaten tidligere gjorde selv, sier Ulleberg Jensen.

Les også: Eiendomsadvokat hopper over til Wikborg

Forlater lokaler etter drøyt 70 årEt ytterligere veiskille for Wikborg Rein, er at advokatfirmaet om kort tid forlater de tradisjonsrike lokalene på Kronprinsesse Märthas plass 1 ved rådhuset i Oslo. Her har firmaet hatt tilhold helt siden 1945, altså drøyt 70 år.

Wikborg Rein flytter til Dronning Mauds gate 11, som ligger et par kvartaler unna Kronprinsesse Märthas plass 1. Her vil advokatene legge beslag på 8500 kvadratmeter fordelt på ni etasjer, med utsikt over stor deler av Oslo og det nye Nasjonalmuseet. Eiendommen eies av Vestre Vika DA.

Powered by Labrador CMS