BEKYMRET: Pia Farstad von Hall, Høyres fraksjonsleder i byutviklingskomitéen i Oslo bystyre, er bekymret over at byrådet endrer politikk i en sak som er bystyrebehandlet.

– Foruroligende at byrådet endrer politikk i en sak som er bystyrebehandlet

Pia Farstad von Hall, Høyres fraksjonsleder i byutviklingskomitéen i Oslo bystyre, er rystet over at byrådet endrer politikk i en sak som er bystyrebehandlet.

Publisert

Hanna E. Marcussen (MDG), byråd for byutvikling uttalte denne uken til Estate Nyheter at «Det har ikke vært praksis at Oslo kommune har kompensert utbygger for moms i utbyggingsavtalene. Dette er en avgift som har gått til staten, men med den nye avtalebestemmelsen får kommunen mulighet for å søke om å få momsen tilbakebetalt.»

Les også: Marcussen slår tilbake

Les også: – Marcussen mangler kunnskap‪ ‬‬‪Farstad‬ er bekymret– Bystyrevedtaket fra 2014 omhandler momskompensasjon for offentlig infrastruktur som private utbyggere blir pålagt å utføre i forbindelse med et byggeprosjekt. Det har aldri vært snakk om tiltak utover reguleringsbestemmelsene. Det er ingen grunn til at private utbyggere skal gjennomføre tiltak utover det som er bestemt i en sak, påpeker Farstad.

‪– Det er for øvrig foruroligende at byrådet endrer politikk i en sak som er bystyrebehandlet. Jeg forventer at bystyrets vedtak respekteres, eller at byrådet fremmer ny sak til bystyret om de ønsker å endre politikk og praksis på dette området. Utbyggere må har forutsigbarhet i forhold til kommunen og hvordan kommunen opptrer i reguleringssaker og utbyggingsavtaler, sier hun.‬

I går poengterte Schjødt-advokat Trond Larsen at Oslo kommunes standpunkt om selv å beholde merverdiavgiften betalt av utbygger, må ses som et brudd med intensjonene bak merverdiavgiftsregelverket. Larsen har merverdiavgift som spesialkompetanse og har tidligere arbeidet i Skattedirektoratet.

Det var i begynnelsen av oktober Estate Nyheter skrev om utbyggingsavtaler og momskompensasjon, der advokatene Tone Gjertsen og Siv Merethe Øveraasen i DLA Piper stilte spørsmål til Oslo kommune om hvorvidt de legger opp til praksisendring som kan gjøre boliger enda dyrere.

Venter på svarFarstad har fortsatt ikke fått svar på spørsmålene hun sendte til byrådene Robert Steen og Hanna Marcussen, om hvorvidt det stemmer det at byrådet har endret kommunens politikk når det gjelder momskompensasjon i forbindelse med utbyggingsavtaler – og om byrådet planlegger å beholde momskompensasjonen selv og la utbygger bære hele kostnaden i forbindelse med utbyggingsavtalene.

Spørsmålene ble sendt til Steen og Marcussen for over én måned siden.

 

 

Powered by Labrador CMS