Storsatsing på Eiendom

Tunsberghus kjøper prosjektselskapet Folksom i Tønsberg og skal øke eiendomsporteføljen som nå er på 700 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Samtidig med at Tunsberghus kjøper Folksom, ansettes Folksom-eier Pål Egeland i det sammenslåtte selskapet som skifter navn til Folksom.

– Vi er veldig fornøyd med å ha fått med oss Pål Egeland. Han har bred kompetanse fra forskjellige typer eiendomsutvikling og brenner for bærekraftig byutvikling. Dermed har han alle de viktige egenskapene for å utvikle selskapet, sier Kristian Lundkvist, som eier halvparten av Emercor AS, den største aksjonæren i Tunsberghus AS.

Nå skal det satses videre. Målet er å være en ledende eiendomsutvikler og eier mellom Oslo og Telemark, med base i Tønsberg. Nye Folksom skal vokse både organisk og gjennom oppkjøp og fusjoner.

– Gjennom etableringen av nye Folksom har vi fått en god plattform for videre vekst. Vi har nå både en portefølje, en organisasjon med høy kompetanse og en eierbase som alle er villige til å satse, sier Fredrik Røed.

Han er den andre eieren i Emercor AS.

– Vi har kompetanse på kombinasjonen bolig og næring og vil foredle den videre. Driver man stort innenfor eiendom i dag, så må man være tett på kunden, både leietakeren og deres kunder, og forstå deres utfordringer og daglige drift. Man må innta vertskapsrollen, sier Pål Egeland.

Nye Folksom eier i dag over 40 000 kvadratmeter næring, inkludert blant annet Foynkvartalet, Handelshuset Foyn, Bjellandveien 24 og Horten Handelspark. Selskapet har også en utviklingsportefølje. Eiendommene har en verdi på 700 millioner kroner, mens den verdijusterte egenkapitalen er på over 200 millioner kroner.

Powered by Labrador CMS