HISTORISK LAVT: Primeyielden på oslokontorer noteres nå til å ligge på historiske lave 3,75 prosent, opplyser Håvard Bjorå, Head of Research, DTZ Realkapital.

– Bra trykk i transaksjonsmarkedet

Her er transaksjonstallene for tredje kvartal.

Publisert Sist oppdatert

– Når vi summerer tredje kvartal kan vi konstatere et fremdeles bra trykk på det norske transaksjonsmarkedet med 43 milliarder kroner i transaksjoner så langt i år, hvilket er høyt i en historisk sammenheng, sier Håvard Bjorå, Head of Research, DTZ Realkapital.

Les også: – Sterkt økende antall transaksjoner

– Norske aktører står for omtrent 85 prosent av både kjøpere og selgere og videre kommer halvparten av transaksjonene fra kontormarkedet. I tredje kvartal alene er det registrert over 17 milliarder kroner i transaksjoner, som er over både første og andre kvartal.

Som følge av en stadig sterk appetitt for næringseiendom presses yieldene fortsatt nedover. Primeyielden på oslokontorer noteres nå til å ligge på historiske lave 3,75 prosent. Det registreres også at eiendommer utenfor sentrum, med fordelaktige leiestrukturer, opplever fortsatt yieldkompresjon.

Les også: Bankene forlanger stadig mer egenkapital

– Med størst sannsynlighet blir 2016 et historisk sterkt år for det norske transaksjonsmarkedet. Får vi kun et gjennomsnittlig fjerdekvartal, kommer vi fremdeles opp i 65 milliarder, som er det nest høyeste transaksjonsvolumet noen gang. Før årsslutt forventer vi å se ytterligere bunnoteringer på primeyielden med enkelttransaksjoner på midten av 3-tallet, sier Bjorå.

Les også: – Dette bremser transaksjonsvolumet

Les også: Økende interesse for industrieiendommer

 

Powered by Labrador CMS