SATSER GRØNT: Powerhouse nummer tre på Kjørbo i Sandvika blir en realitet. Bygget skal generere mer energi enn det forbruker gjennom hele sin levetid

Grønn milliardobligasjon fra Entra

Nylig gikk Entra ut til finansmarkedet med en obligasjon på en milliard. Den ble fulltegnet på ønsket volum.

Publisert

Dette er en såkalt grønn obligasjon og Entra er første eiendomsselskap i Norge med en slik finansieringsform.

– Vi har i denne sammenhengen fått den høyest mulige miljørangering etter en grundig gjennomgang av en uavhengig tredjepart (Cicero), opplyser Tom Bratlie, HR- og kommunikasjonsdirektør i Entra ASA.

Les også: – Høyere verdi på miljøbygg

– Entra har en portefølje på rundt 1,3 millioner kvadratmeter kontoreiendom. Vi vil være bransjeledende på miljø. Dette preger vår innsats både i eksisterende bygg og nye prosjekter. Energiforbruket i Entras portefølje er redusert med over 35 prosent de siste ti årene og alle nye prosjekter har høye miljøstandarder.

På Kjørbo i Sandvika er Entra blant annet i gang med byggingen av det tredje Powerhouse – et bygg som genererer mer energi enn det forbruker gjennom hele sin levetid, inkludert bygging, drift og sanering. Overskuddsenergien fra Powerhouse skal blant annet brukes til en ny hydrogenstasjon som planlegges på eiendommen.

– Kombinasjonen arkitektur, materialvalg, byggemetode og bruk av fornybar energi gjør dette til et av landets mest miljøvennlige bygg. Powerhouse Kjørbo er ett av prosjektene som gir Entra høy miljørangering og som vi har knyttet til den grønne obligasjonen.

Les også: Beliggenhet, beliggenhet – og miljø

– Entra er et miljøbevisst selskap. Gjennom den grønne obligasjonen kan investorer ta et bevisst valg om å kanalisere sine investeringer til selskap og prosjekter som også gir en god miljøeffek, sier Bratlie.

– Den grønne obligasjonen ble fulltegnet på ønsket volum. Prisingen var på linje med øvrige obligasjoner Entra har utstedt. Det var stor interesse blant både eksisterende og nye, norske og utenlandske investorer med et aktivt forhold til miljøet. Det gleder oss.

Les også: – Miljøsertifisering raskt spart inn

Les også: – Byggenæringen må ta energigrep

Powered by Labrador CMS