ANKER: Kristiansund kommune anker tingrettens dom i sykeshussaken.

Kristiansund anker sykehusdommen

Vil ha ugyldiggjort vedtaket om å legge det nye fellessykehuset for Nordmøre og Romsdal til Molde.

Publisert Sist oppdatert

Sykehussaken dreier seg om lokalisering av det nye fellessykehuset for Nordmøre og Romsdal. Da det ble vedtatt at det nye sykehuset skulle ligge på Hjelset i Molde, stevnet Kristiansund kommune staten.

I juli ble det klart at Kristiansund kommune tapte saken i tingretten.

Nå vil kommunen anke saken til lagmannsretten, hvor målet er å få vedtaket om lokalisering i Molde ugyldiggjort.I en melding sendt ut etter at vedtaket var gjort tirsdag, pekes det blant annet på at «det må engasjeres advokat med spisskompetanse på forvaltningsrett og andre nødvendige kvalifikasjoner til å fremme anken og føre saken».

Les også: Betonmast fikk avtale på 200 millioner kroner i Molde

Les også: Thon kjøper seg opp i sentrumsgate i Molde

– I dag har vi fått et klart vedtak i bystyret om å anke – og nå gjenstår det for kommunen å forberede et godt ankegrunnlag for lagmannsretten. I samarbeid med våre egne advokater skal vi skal hente inn ekstern juridisk kompetanse, slik at saken er best mulig forberedt til behandling i lagmannsretten, sier Kjell Neergaard, ordfører i Kristiansund.

Advokatfirmaet Kluge har i en juridisk vurdering til kommunen rådet kommunen til ikke å anke dommen. Denne vurderingen støttes av rådmannen i kommunen. Men nå har altså bystyret kommet til en annen konklusjon.

Les også: Wenaas selger i Kristiansund

Powered by Labrador CMS