STORSALG: NLI Eiendomsinvest selger 16 eiendommer for en samlet kjøpesum på 1,7 milliarder kroner.

Duket og dekket for kjempetransaksjon

Partene er enige, og nå er det bare opp til generalforsamling å godkjenne salget av NLI-porteføljen. Prisen er trolig på rundt 1,7 milliarder kroner.

Publisert
– Vi er i prosess med å selge 16 eiendommer til Round Hill Capital, sier daglig leder i NLI Eiendomsinvest, Per Morten Kiil.
Eiendommene, som ligger både i Norge og Sverige, har ifølge Kiil en brutto eiendomsverdi på rundt 1,7 milliarder kroner (NOK). Hva Round Hill Capital har sagt seg villig til å betale for eiendommene er imidlertid ikke kjent.
– Det ligger et forbehold om at våre eiere må godkjenne transaksjonen, sier Kiil.
En slik godkjenning vil eventuelt finne sted på et aksjonærmøte/generalforsamling 10. august.
Bekrefter enighet
Kjøper av porteføljen er Round Hill Capital. De har vært i lengre eksklusiv prosess med NLI Eiendomsinvest om kjøp av eiendommene.
Ben Segelman i selskapet vil ikke kommentere transaksjonen og henviser til sitt PR-byrå. Heller ikke de ønsker å si noe om kjøpet.
I NLIs siste rapport står det imidlertid at ”Round Hill Capital meddelte umiddelbart forut for eksklusivitetsperiodens utløp at de har løftet samtlige av sine gjenværende forbehold, herunder knyttet til finansiering, due diligence og kjøpekontrakt. Det foreligger også enighet mellom Round Hill Capital som kjøper på den ene siden og styret og administrasjonen i NLI Eiendomsinvest AS på den andre siden om de kommersielle vilkår knyttet til en eventuell transaksjon der samtlige av datterselskapene i NLI Eiendomsinvest AS selges til Round Hill Capital. Fra NLI Eiendomsinvest AS’ side er transaksjonen fortsatt betinget av nødvendig samtykke fra selskapets organer, herunder fra selskapets generalforsamling. Iht. gjeldende aksjonæravtale kan salg av selskapets eiendommer (herunder gjennom salg av aksjer i datterselskaper) bare skje med samtykke på aksjonærmøte/generalforsamling med tilslutning av minimum 35 % av fremmøtt aksjekapital.”
Dette betyr i klartekst at ledelsen i NLI og Round Hill Capital er enige om betingelsene og at det nå bare er opp til eierne å si ja eller nei.
Mest i Sverige
Det som selges er seks eiendommer på Forus i Stavanger. Samlet areal på disse er i overkant av 15.000 kvadratmeter. Av store leietakere er Schlumberger Norge AS, SpareBank 1 SR- Bank, Scanwell AS og Tomax as. Inkludert er også et 11.400 kvadratmeter stort produksjons- og lagerlokale utenfor København.
Den største delen av porteføljen er i Sverige. Totalt er rundt 230.000 kvadratmeter av eiendommene å finne hos søta bror. Sverige 1-porteføljen består av industri-, lager- og kontoreiendommer, hvorav industri utgjør den vesentligste del av porteføljen. Porteføljen består av fem eiendommer i Västerås, Malmö og Lidköping og har et samlet areal på cirka 130.000 kvadratmeter. Sverige II-porteføljen består hovedsakelig av industri-, logistikk- og lagerarealer, fordelt på tre eiendommer lokalisert i Skara, Tibro og Vetlanda i Sør-Sverige med et samlet areal på cirka 100.000 kvadratmeter.
I tillegg består porteføljen av to eiendommer i Fredrikstad, samt en større utviklingseiendom på Hisøya utenfor Arendal.
Betyr slutten for NLI
Dersom salget går gjennom står NLI Eiendomsinvest igjen uten noen eiendommer.
– Forutsatt at salget godkjennes av våre eiere og gjennomføres er det riktig at alle eiendommer da er realisert. Da vil egenkapital utbetales våre eiere, cirka 400 aksjonærer, og morselskapet deretter oppløses så snart det er praktisk gjennomførbart, sier Kiil.
Powered by Labrador CMS