POSITIV: Jan Roll, direktør for utleie i Newsec, forventer god aktivitet i utleiemarkdet.

God etterspørsel i utleiemarkedet

Newsec forventer god aktivitet i utleiemarkedet i august og september.

Publisert

– Det var betydelig økt interesse for utleiemarkedet i juni, sammenlignet med de to foregående månedene. Mye av dette kom i andre halvdel og delvis inn i juli. Mange av disse søkene og henvendelsene, vil det derfor jobbes videre med etter sommeren, slik at det forventes god aktivitet i august og september, sier Jan Roll, direktør for utleie i Newsec og partner i selskapet.

– I tillegg er høsten normalt sett en travel periode, og dette sammen med flere leieforfall i tiden som kommer – så ser høsten bra ut, fortsetter Roll.

Les også: Flat leieprisutvikling

Gode leiepriser– Det er fortsatt et lavt volum på ferdigstillelse av nybygg i år, slik at tilbudssiden på antall kvadratmetere vil være begrenset, sier utleiedirektøren.

Roll tror at leieprisene stort sett vil holde seg bra fremover.

– Leietakerens krav til gode lokaler preger fortsatt markedet, noe som gjør at betalingsvilligheten for mange er fortsatt tilstede. Dette er gode nyheter for gårdeierne, påpeker han.

Les også: – Stabile leiepriser i året som kommer

Dobbelt leieFor de mindre selskapene, opplever Newsec at det er en del fusjoner/oppkjøp. Roll er sikker på at dette vil gi en del flyttinger før leieforfall, da selskapene vil samlokaliseres for å hente ut synergier.

– Dette kan også medføre et sterkt marked, gjennom at selskapene er villige til å betale dobbel leie (både for de gamle lokalene og de nye) for en periode på 1-2 år (restperioden), forklarer han.

– Vi er med andre ord positive for høsten, avslutter Roll.

Les også: Bytte av leietaker koster 2,5 års leie

 

Powered by Labrador CMS