MANGE VIL KJØPE, MEN: - Flere gir uttrykk for at det er frustrerende lite kjøpsmuligheter å se på, sier analysesjef hos DNB Næringsmegling, Gunnar Selbyg.

Frustrerende få kjøpsmuligheter

Det lave transaksjonsvolumet skyldes ikke mangel på kjøpere, men mangel på objekter.

Publisert

 

– Kapitalen står klar til å ta i mot store enkelteiendommer på de beste beliggenhetene, eller eiendommer med lange leiekontrakter og betalingssikre leietagere. Mange gir uttrykk for at det er frustrerende lite kjøpsmuligheter å se på, sier analysesjef hos DNB Næringsmegling, Gunnar Selbyg.

Høyere enn snittetHan forteller at de per nå har registrert et femtitalls transaksjoner med et samlet volum på 13 milliarder kroner, men legger til at det jobbes med flere potensielle store porteføljetransaksjoner slik at utfallsrommet er stort.

Les også: Malling nedjusterer og kan komme til å gjøre det igjen

Les også: Svak start på transaksjonsåret 2016

– Det er sannsynlig at volumet per første halvår vil være i størrelsesorden 20 til 25 milliarder kroner. I så fall er det litt høyere enn snittet for første halvår i perioden fra 2010 og frem til i dag, sier Selbyg.

Vil ta seg oppAnalysesjefen tror mange ble litt fartsblinde av det høye tempoet i fjor.

– I år har markedet vært mer som i et normalår med en rolig start og økende takt fra mai måned. Mange som har ønsket å ta gevinst på ferdigutviklet eiendom benyttet seg av muligheten i fjor, og mange synes nok også at solide objekter nå er litt vel stivt priset, sier Selbyg.

Han mener imidlertid at det er mange drivkrefter som i sum taler for et godt marked.

– Yield-gapet er fortsatt attraktivt og vi tror transaksjonsvolumet tar seg opp i andre hålvår. Hvis det ikke blir noe Brexit vil volumet også ta opp i Europa og det vil generelt bli mer fart i internasjonale investorer, sier Selbyg.

Les også: 2015 ble et rekordår

Les også: Flere eiendommer i spill

Ren gjetningNår vi teller tolv måneder i stedet for seks, tror Selbyg at volumet nok vil være vesentlig lavere enn rekordåret 2016.

– Hvor stort avhenger først og fremst av hvor mye eiendom som kommer for salg. Volumet i år kan gi like gjerne bli 40 til 50 milliarder som 80 til 90 milliarder. Vi har ingen konkret prognose fordi de blir ren gjetning, sier Selbyg.

Les også: Patrizia har kjøpsmandat for to mrd i Norden

Powered by Labrador CMS