SLUTTER I ANTON B NILSEN EIENDOM: Knut Halvor Hansen.

Går ut av Anthon B Nilsen Eiendom

Knut Halvor Hansen slutter som viseadministrerende direktør/direktør forretningsutvikling i Anthon B Nilsen Eiendom AS.

Publisert

Knut Halvor Hansen (56) har arbeidet i selskapet siden oppstarten i 2003 og har vært sentral i arbeidet med å etablere Anthon B Nilsen Eiendom AS (ABNE) som et eiendomsselskap i Oslo-regionen. Han var administrerende direktør i selskapet frem til 2010.

Knut Halvor Hansen har hatt sentrale roller som deltaker i styringsgrupper, daglig leder og styreleder i flere eiendomsprosjekter som Vulkan, Lahaugmoen, ABN-kvartalet, Brenneriveien og Sagene Seil på Tofte. Han har representert selskapet som styremedlem i eksterne foreninger som Hurum kommune/ utviklingsstyre og Skedsmo kommune/Kunnskapsbyen Lillestrøm.

Fra 2010 har han vært ansvarlig for forretningsutvikling i Anthon B Nilsen Eiendom AS.

Les også: Ny medarbeider i Stor-Oslo Eiendom

Les også: Ny styreleder i OSU

Les også: Hadrian Eiendom ansetter

– Anthon B Nilsen Eiendom AS og jeg har gjennom en prosess som startet i fjor blitt enige om at oppdraget med å etablere ABNE som et markant eiendomsselskap er utført og at jeg dermed fristilles til nye utfordringer i løpet av våren 2016, sier Knut Halvor Hansen til Estate Nyheter.

Hansen har arbeidet med eiendom hele karrieren og er utdannet murmester med blant annet økonomi (BI), taksering (NTF) og ledelse (HHS/AFF) som påbygning. Han har etablert og bygget opp to eiendomsselskap og arbeidet som prosjektleder, rådgiver, verdivurderer og eiendomsmegler innenfor næringssegmentet.

Han har også etablert flere gårdeierforeninger og er engasjert i frivillige organisasjoner/prosjekter som Skiforeningen, Ferderseilasen og Kompass & co sitt boligprosjekt for ungdom m.m,

Knut Halvor Hansen går over i stilling som daglig leder i Bygg Konsulent AS, et selskap som han selv eier. Selskapet vil jobbe med eiendomsutvikling/destinasjonsutvikling/byutvikling, rådgivning med særlig fokus på regulering, konseptfokusert utvikling, rådgivning i problemprosjekter samt verdiøkende tiltak i eiendomsvirksomheter.

Les også: Estate inn på eiersiden i Ad:Wiser

Les også: Bytter advokatfirma og blir partner

Majoritetsaksjonær i Anthon B Nilsen Eiendom, Anthon B Nilsen AS, er i hardt vær etter at det i fjor ble kjent at selskapet ulovlig hadde tatt ut 100 millioner kroner i utbytte fra Westerdals Oslo Act. Det var Dagens Næringsliv som avslørte saken. Beløpet ble senere betalt tilbake.

For noen dager siden ble det kjent at skolen har tatt for mye i skolepenger gjennom flere år. Ifølge Dagens Næringsliv kan det dreie seg om minst 70 millioner kroner.

– Det er naturlig å spørre om disse sakene har vært en avgjørende faktor for at du nå velger å avslutte ditt engasjement med Anthon B Nilsen?

– Jeg kan avkrefte det, da dialogen rundt min avgang begynte allerede i fjor sommer, altså før disse sakene kom opp. Jeg kan imidlertid bekrefte at det arbeides hardt for å få frem fakta og rydde opp i dette beklagelige forhold, i ledelsen i konsernet, sier Hansen.

Knut Halvor Hansen er minoritetsaksjonær i Anthon B Nilsen Eiendom både på privat hånd og gjennom Bygg Konsulent AS. Knut Halvor Hansen opplyser til Estate Nyheter at han nå også går ut som aksjonær av Anthon B Nilsen Eiendom AS.

Les også: Mister daglig leder

Les også: Eiendomsadvokat bytter beite

Les også: Groth fikk heder og ære

Powered by Labrador CMS