SOLGT: Raufoss Industripark.

Raufoss Industripark er solgt

240.000 kvadratmeter eiendom får ny eier.

Publisert Sist oppdatert

Eiendommene kjøpes på basis av en eiendomsverdi på ca. 1,3 milliarder kroner.

Det er selskapet Raufoss Næringspark ANS som eier eiendommene i Raufoss Industripark som ble solgt. Kjøpet omfatter hele Raufoss Industripark som utgjør ca. 240 000 kvadratmeter eiendom og ca. 3 000 mål tomt.

Majoritetseieren i den nye eierkonstellasjonen vil være det amerikanske fondet H.I.G. Capital. Øvrige eiere er blant annet NRP og Arne Blystad.

De største selgerne er Storebrand Optimér, NLI Eiendomsinvest og Storebrand Livsforsikring. Nammo og Vestre Toten Kommune viderefører sitt eierskap i parken i den nye eierstrukturen.

Les også: NRP kjøper selskap

– Vi er positive til at de nye eierne som har mål om et langsiktig eierskap og ønsker å videreutvikle parken både gjennom å vokse med dagens leietakere samt å tiltrekke nye leietakere til parken, uttaler daglig leder i Raufoss Næringspark, John Einar Jørgensen.

– Mandatet til Storebrand Optimér har siden oppstarten i 2006 vært å bygge opp, forvalte og realisere prosjekter innen næringseiendom, og et salg har ligget i kortene hele veien. Vi har satt stor pris på samarbeidet med Raufoss Næringspark, og er trygge på at de nye eierne vil fortsette å utvikle området til beste for regionen, sier daglig leder Sveinung Lindaas i Storebrand Optimér.

Storebrand Optimér har vært største eier i Raufoss Industripark siden 2007.

Les også: Ness og Risan går for Sharia

Økt verdiskapning

Kjøpet er tilrettelagt av NRP Finans AS som også vil være medeier og følge selskapet videre i utviklingen av Raufoss Industripark.

– Det er et imponerende miljø som er bygget opp rundt materialteknologi og automatisert produksjon på Raufoss. Det er et ønske at dette videreutvikles noe som vil være medvirkende til bedriftenes suksess og økt verdiskapning som igjen sikrer deres tilstedeværelse på Raufoss, sier Christian Ness, daglig leder i NRP Finans.

Les også: Kjøper 130.000 m2 logistikk

Les også: Fra pariaklasse til het aktivaklasse

Powered by Labrador CMS