Fornyet 14 000 m2

NorgesGruppen skal fortsatt ha hovedkontoret i Karenslyst Allé 12-14 på Skøyen.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Dermed er ett av markedets største leiesøk over og avblåst. I november 2014 gikk NorgesGruppen ute med et leiesøk på 8000-11 000 kvadratmeter. Det var DTZ Realkapital Leietakerrådgivning som hadde fått oppdraget med å finne egnede lokaler.

Ønsket nytt område var mellom Skøyen, Nydalen og Bjørvika, med nærhet til god offentlig kommunikasjon. Både eksisterende bygg, nybygg og tomter som kunne ta imot 400–450 arbeidsplasser var av interesse, og Norges Gruppen kunne akseptere både åpne løsninger og cellekontor. Ønsket innflytning var innen oktober 2018.

Men nå opplyser fondsleder Knut Haraldsson i Aberdeen Eiendomsfond Norge I til NE nyheter at NorgesGruppen ASA har forlenget sin leiekontrakt i Karenslyst Allé 12-14 (bildet) for 5 år. NorgesGruppen tok avgjørelsen om å bli værende i et styremøte i begynnelsen av februar.

Ifølge Haraldsson utløper dagens leiekontrakt til 31.12.2018, og det er «etter gitte regler» avtalt fleksibilitet når det gjelder tidspunktet for avslutning av leieforholdet. NorgesGruppen leier 14 461 kvadratmeter med kontorarealer i Karenslyst Allé 12-14, samt noe lagerarealer og parkering. De bruker eiendommen som hovedkontor for sin virksomhet.

Karenslyst Allé 12-14 har ifølge den seneste kvartalsrapporten til Aberdeen Eiendomsfond Norge I et totalt utleibart areal på 19 792 kvadratmeter, som også inkluderer handelsarealer.

Leienivået i den forlengede avtale med NorgesGruppen er ikke kjent, men ifølge kvartalsrapporten utgjør årlige leieinntekter 47,7 millioner kroner.

Det indikerer et gjennomsnittlig leienivå på om lag 2400 kroner kvadratmeteren. Haraldsson opplyser at i forbindelse med kontraktsforlengelsen, vil det bli gjennomført visse oppdateringer av teknisk infrastruktur ol. i eiendommen.

Det kan indikere et leienivå i nærheten av 2500 kroner kvadratmeteren. Ifølge Malling & Co er riktig nok Skøyen det området i Oslo-regionen der leieprisene har falt mest det seneste året. Topp nivå på Skøyen er 3000 kroner kvadratmeteren, mens normalnivået ifølge Malling & Co ligger på 2000-2300 kroner per kvadratmeter.

Aberdeen Eiendomsfond Norge I overtok Karenslyst Allé 12-14 i juli 2005. Vektet gjenværende kontraktstid i eiendommen ved årsskiftet var 3,4 år, et vektet snitt som nå øker.

Powered by Labrador CMS