Selger hovedkontoret?

DNB skal jobbe med å selge hovedkontoret i Bjørvika.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Det skriver Finansavisen mandag. Salget ønskes gjennomført innen utgangen av året. Avisen har fått tilsendt foreløpig tilbudsmateriale, der det er snakk om salg av det store midtbygget. Dette bygget er på nesten 50 000 kvadratmeter.

Finansavisen skriver at prisen kan bli nærmere 4 milliarder kroner, 80 000 kroner kvadratmeteren, ved et salg. Det vil i så fall være solid kvadratmeterekord i Bjørvika og på høyde med de aller dyreste eiendommene i Oslo. DNB har en gjenværende leiekontrakt på tolv år i bygget. DNB betaler anslagsvis en kvadratmeterleie i bygget på rundt 3300 kroner.

– Vi er en stor aktør som jobber nåde med kjøp og salg. Utover det har jeg ingen kommentar, sier adm. direktør Gro K. Boge i DNB Næringseiendom til Finansavisen.

DNB Livsforsikring kjøpte i januar 2012 de tre byggene i Bjørvika for 4,8 milliarder kroner. Kvadratmeterprisen den gangen var 60 000 kroner. I juli kjøpte DNB Scandinavian Property Fund det såkalte Østbygget til DNB til en brutto eiendomsverdi av 1,3 milliarder kroner. 

Da betalte fondet trolig rundt 4,5 prosent i direkteavkastning for bygget. Et salg av hovedkontoret nå vil trolig bety en direkteavkastning – nettoyield – langt nede på 4-tallet.

Finansavisen har også skrevet at det store kjøpesenteret Oslo City kan bli solgt. Det har NE nyheter hørt fra ett hold er «ikke usannsynlig». Leieinntektene her skal ligge på 250 millioner kroner i året.

Forutsetter vi netto leieinntekter her på rundt 220 millioner kroner og en nettoyield langt ned mot 4 prosent, snakker vi om en pris på over 5 milliarder kroner. 0,1 prosentpoeng i yieldendring endrer prisen med godt over 100 millioner kroner.

Årsaken til at DNB vil selge nå, er at banken fortsatt må styrke egenkapitalen, og trimming av balansen er en måte å få opp denne på.

Powered by Labrador CMS