Wikborg Rein flytter

Advokatfirmaet Wikborg Rein flytter inn i totalrenoverte Dronning Mauds gate 11 og får dermed sitt eget «Wikborg Rein»-bygg.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Norges største advokatfirma Wikborg Rein skal leie ni etasjer av bygget, fordelt på et areal som utgjør 8500 kvadratmeter, i ti år fremover. Dronning Mauds gate 11 skal totalrehabiliteres og bygges ut med ytterligere tre og en halv etasje til 11 etasjer. Fasaden blir ny og advokatfirmaet får en takterrasse med en spektakulær utsikt når det flytter inn sommeren 2017.

– Som Norges største advokatfirma har vi ønsket oss moderne lokaler som gir oss fleksibilitet til å utvikle oss videre i Oslo. Det har vi nå funnet i Dronning Mauds gate 11, og vi har inngått avtale om leie av 8500 kvadratmeter med opsjoner på utvidelse. Likevel er det ikke uten vemod vi vil ta avskjed med Kronprinsesse Märthas plass 1 etter ca 70 år. Vi har mye historie i det unike bygget ved Rådhuset, men tiden er moden for å få vårt eget bygg, sier managing partner i Wikborg Rein, Susanne Munch Thore i en kommentar.

Når Wikborg Rein flytter inn i det totalrenoverte bygget, vil advokatfirmaet dermed få sitt eget Wikborg Rein-bygg.

– Vi blir liggende med en unik utsikt over det nye Nasjonalmuseet og store deler av Oslo, samtidig som vi er sentralt og synlig plassert. Ikke minst ligger de nye lokalene meget godt plassert hva gjelder offentlig kommunikasjon og parkeringsmuligheter. Dette er kvaliteter som verdsettes høyt av klienter, ansatte og samarbeidspartnere, sier Munch Thore.

Eiendommen eies av Vestre Vika DA, og styreleder Steinar Manengen er fornøyd med å ha landet den store leieavtalen.

– Vi er både stolte og glade over at Wikborg Rein har valgt Dronning Mauds gate 11 som sitt nye hovedkontor. Med denne avtalen er 85 % av bygget utleid før byggestart og vi har også interessenter til resten, sier Manengen.

Eiendomsselskapet har hatt det de omtaler som et langvarig og konstruktivt samarbeid med Byantikvaren og Plan- og bygningsetaten før man fikk på plass rammetillatelsen for rehabilitering og et tre og en halv etasjes påbygg.

– I en melding skriver Wikborg Rein og Vestre Vika DA at nye Dronnings Mauds gate 11 blir et tilnærmet enbrukerbygg, skreddersydd for Wikborg Reins behov. Bygget blir rehabilitert etter BREEAM Vergy Good og Energiklasse B.

Vestre Vika DA eier også eiendommen på andre siden av Dronning Mauds gate. Begge eiendommene forvaltes av Vika Eiendomsforvaltning og skal gjennom en omfattende ombygging.

– Vi har tilsvarende planer for tvillingbygget på andre siden av Dronning Mauds gate. Vi skal rive påbygget fra 1987 og bygge på tilsvarende som for «WIKBORG REIN-bygget». Sammen vil disse to byggene markere seg meget godt i bybildet. Når byggene står ferdige har Vika blitt flottere. Vi regner med å investere rundt 600 millioner i prosjektet til sammen, sier Manengen.

DTZ Realkapital har vært rådgiver for Wikborg Rein, mens Malling & Co har bistått utleieren i prosessen.

(Illustrasjoner: Pilot Arkitekter)

Powered by Labrador CMS