Selger stor kombieiendom

Aberdeen Eiendomsfond Norge I selger en stor kombinasjonseiendom i utkanten av Moss.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Det er DTZ Realkapital som har fått i oppdrag med å selge eiendommen (bildet), som har adressen Bjørnåsveien 6. Eiendommen er en kombinasjonseiendom mellom E6 og Moss sentrum, med en tomt på nærmere 47 mål. Det er snakk om en ren eiendomsoverdragelse.

Bjørnåsveien 6 ble oppført i 1989 for Helly Hansen, som var leietaker frem til 2012. Bygget er på hele 16 044 kvadratmeter, men er regulert og kan ifølge en «teaser» fra DTZ utvides med ytterligere 12 140 kvadratmeter. Dette utviklingspotensialet har naturlig nok en verdi.

Eiendommen tilbyr DTZ takhøyder fra 3 til 22 meter, fleksible kontorarealer, høytlager og lager, samt produksjonsarealer og showroom. I tillegg er det 200 parkeringsplasser tilknyttet eiendommen.

Leietakere er blant andre Moss kommune og Handicare (hjelpemidler til mennesker med nedsatt funksjonsevne). Ifølge den seneste kvartalsrapporten til Aberdeen Eiendomsfond Norge I utgjorde vektet gjenværende leietid ved kvartalsskiftet 3,6 år, som kan trekke noe ned.

Lars Bruflat i DTZ Realkapital opplyser til NE nyheter at det er god interesse for eiendommen, og han tror på et salg om ikke altfor lenge. Bruflat vil ikke si noe om prisantydningen.

Leienivået i bygget er imidlertid svært lavt, bare 8,3 millioner kroner, ifølge kvartalsrapporten til Aberdeen. Ut fra rene yieldbetraktninger med det nåværende leienivået indikerer det en pris rundt 110 millioner kroner, gitt et netto leienivå på 7,7 millioner og et avkastningskrav på om lag 7 prosent.

Men utbyggingspotensialet har altså en verdi, og hele eiendommen er ikke fylt opp. Prisen kan derfor havne en del høyere opp på 100-tallet i antall millioner.

Powered by Labrador CMS