Kjempekjøp fra Oslo Areal

Oslo Areal kliner til med å kjøpe eiendomskomplekset Pilestredet 33 og Tullins gate 2.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

NE nyheter skrev i begynnelsen av august at Aberdeen Eiendomsfond Norge I er i ferd med å selge Pilestredet 33.

Eiendommen har ifølge halvårsrapporten til fondet et utleibart areal på drøyt 21 400 kvadratmeter og årlige leieinntekter på 32,5 millioner kroner. Leietaker er i hovedsak Oslo kemnerkontor, som kan være på vei bort når leiekontrakten går ut om drøyt tre år.

DNB selgerOslo Areal opplyser i en pressemelding mandag kveld at de har kjøpt Pilestredet 33, men også naboeiendommen Tullins gate 2 (bildet). Sistnevnte er en flerbrukereiendom eid av DNB Livsforsikring. Kreftforeningen fraflytter bygget på nyåret til fordel for Kongens gate 6.

Hele eiendomskomplekset er på ca 28 500 kvadratmeter, og eiendommene overtas i løpet av fjerde kvartal. Pilestredet 33 er på 17 etasjer pluss underetasjer, mens Tullins gate 2 har 8 etasjer. I tillegg har eiendommene 180 parkeringsplasser i tre felles underetasjer.

Oslo Areal skriver at eiendommene har en meget sentral og attraktiv beliggenhet i Oslo sentrum, og også av offentlig kommunikasjon er i umiddelbar nærhet. Avgjørende for å kjøpe begge eiendommene, var å integrere de to i en helhet igjen.

Sentrale kontoreiendommer– Kjøpet bekrefter Oslo Areal sin satsning på sentrale kontoreiendommer med behov for videreutvikling på sikt. Planen er å transformere eiendommene til moderne, fleksible og effektive kontorarbeidsplasser for miljøbevisste leietakere, sier adm. direktør Mona Ingebrigtsen i Oslo Areal AS i pressemeldingen.

Ingebrigtsen opplyser til NE Nyheter at partene er enige om ikke å gå ut med noen transaksjonspris. Tullins gate 2 Eiendom AS hadde i 2013 leieinntekter på ca. 13 millioner kroner, mens fast eiendom i balansen ved utgangen av fjoråret var bokført til 162,5 millioner kroner. Eiendommen har en total anskaffelseskostnad på 195 millioner, inklusive tomten. Gjelden i selskapet er moderat.

Forutsetter vi samlede netto leieinntekter i år på 42 millioner kroner og en netto direkteavkastning (yield) rundt 6 prosent, indikerer det en total kjøpesum i området 700 millioner kroner. Da snakker vi om drøyt 24 500 kroner kvadratmeteren. En endring i yielden opp eller ned med 0,25 prosentpoeng, endrer denne summen med om lag 30 millioner kroner. 1 million i avvik på antatte leieinntekter tilsvarer 16-17 millioner kroner i endret verdi.

PorteføljeforvaltningAberdeen begrunner salget med en del av sin løpende porteføljeforvaltning. Forvalteren skal reinvestere midlene som frigjøres ved salget. Aberdeen opplyser i halvårsrapporten til fondet at arbeidet med å reinvestere salgsprovenyet er startet, men det er ikke inngått noen form for bindende avtaler.

– Det å samle Pilestredet 33 og Tullins gate 2 på en eiers hånd, gir gode muligheter for å skape en meget attraktiv eiendom i fremtiden. Kjøpesummen reflekterer dette, sier fondsleder Knut Haraldson i Aberdeen Asset Management AS i pressemeldingen. Adm. direktør Gro Boge i DNB Næringseiendom mener det er et godt tidspunkt for å realisere verdier.

– Vi er meget fornøyd med salget, og vi tror også at Oslo Areal vil være i en god posisjon til å videreutvikle Tullins gate 2 i kombinasjon med sitt eierskap i naboeiendommen Pilestredet 33. DNB Liv har en stor eiendomsportefølje, og denne type salg er en naturlig tilpasning av den totale eiendomsporteføljen i livselskapet. Samtidig sikrer salget en god avkastning for DNBs pensjonskunder, sier Boge.

 

Powered by Labrador CMS