Solgte på Økern

Storebrand Eiendomsfond har solgt 49 prosent av Kabelgata 40 på Økern.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Det fremkommer av fondets rapport for fjerde kvartal. Forvalteren Union Eiendomskapital skriver i rapporten de i løpet av fjerde kvartal arbeidet med salg av flere eiendommer i fondet, der overtakelsene skjer nå i 2014.

Et større salg skjedde i Bærum, da Storebrand Eiendomsfond solgte to eiendommer på Vøyenenga med overtakelse i andre kvartal 2014. Den samlede salgssummen var 175 millioner kroner.

Litt her og derI løpet av fjerde kvartal i fjor ble også Borgenveien 42 på Vinderen i Oslo og Lomovegen 1 på Vinstra solgt, for respektive 39,5 millioner kroner og 25 millioner.  Videre har fondet kvittet seg med Vidjeveien 5 i Tønsberg, Ærfuglveien 2 i Tromsø og Stanseveien 21 på Kalbakken nord i Oslo.

Men, i tillegg har altså Storebrand Eiendomsfond solgt 49 prosent av Kabelgata 40, for overtakelse nå i andre kvartal. Dette er en lager- og kombinasjonseiendom på 15 400 kvadratmeter, der årlige leieinntekter ligger på 24,4 millioner kroner. Fondet kjøpte eiendommen i februar 2007 for 212 millioner kroner, til en netto direkteavkastning (yield) på 6,3 prosent, som indikerer lave 13,3 millioner i netto leieinntekter.

Kraftige økningerHovedleietakerne i dag er Universitet i Oslo, Nokia Siemens Networks Norge og Motorola Solutions. NEnyheter skrev i juni 2010 at Storebrand Eiendomsfond hadde oppnådd kraftige leieprisøkninger i Kabelgata 40, som ble kjøpt med stor ledighet og dermed langt lavere leieinntekter.

Det opplyses ikke i rapporten hvem som er kjøperen eller direkteavkastningen. 49 prosent av brutto leieinntekter på 24,4 millioner kroner og eksempelvis 22,5 millioner i netto leieinntekter og et netto direkteavkastningskrav på 6,5 prosent, indikerer en salgssum i området 170 millioner kroner. Er yielden 7 prosent, snakker vi om snaue 160 millioner, gitt forutsetningen om leieinntektene.

Storebrand Eiendomsfond solgte i fjor totalt tolv eiendommer. Frem til utgangen av 2015 skal Union Eiendomskapital selge minimum 75 prosent av porteføljen.  Union skriver i rapporten at fondet har flere eiendommer med utviklingsprosjekter som ventes ferdigstilt de kommende årene. Disse eiendommene kan bli solgt når brorparten av gevinstpotensialet ansees som realisert.

BeskjedentAvkastningen til Storebrand Eiendomsfond i fjerde kvartal ble ca. 0,3 prosent, etter en direkteavkastning i kvartalet på 0,3 prosent. Fondet har levert en akkumulert avkastning siden starten i fjerde kvartal 2005 på 18,2 prosent. Det tilsvarer en årlig geometrisk avkastning på beskjedne 2,1 prosent.

Netto yield i porteføljen er nå 6,7 prosent, meng gjennomsnittlig rentekostnad var 5,46 prosent ved utløp av fjoråret. Det gir et positivt såkalt yieldgap på ca. 1,2 prosentpoeng mellom netto leieinntekter og og rentekostnader. Fondets belåningsgrad er nå på 73,4 prosent, mens total rentebærende gjeld utgjør 4427 millioner.

Powered by Labrador CMS