Selger i Sandvika

Hamang Terrasse 55 i Sandvika er nå lagt ut til salgs, der det trolig går mot en boligkonvertering.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

NEnyheter skrev i november i fjor at eiendommen (bildet) kan bli konvertert til boliger. Bærum kommunestyre vedtok i oktober en detaljregulering som legger til rette for konvertering av eiendommen til boligformål.

Det må ses i sammenheng med at nye E16 mellom Sandvika og Wøyen legges under bakken. Eiendommen ligger i dag rett ved Hamang-tunnelen, 1 kilometer nordvest for Sandvika sentrum og grenser til Sameiet Hamang Terrasse. Dette er et frittliggende parkområde med 208 boenheter, fordelt på åtte boligblokker.

Hamang Terrasse 55 er i dag en kontoreiendom, oppført i 1986, og bestående av fem kontoretasjer i tillegg til parkeringskjeller. Samlet bygningsareal er 7354 kvadratmeter, hvorav 6100 kvadratmeter over bakkeplan. Det følger med hele 142 parkeringsplasser.

Eiendommen er eid av eiendomsfondet Aberdeen Pan Nordic AS og var inntil årsskiftet hovedkontor for Peppes Pizza. Disse arealene er nå fraflyttet, og det er for tiden ledige kontorer på ca. 4854 kvadratmeter. Aberdeen har ikke inngått langtidskontrakter, med tanke på en forestående boligkonvertering.

Årlig leie var ca 7,5 millioner frem til årsskiftet, da den største leietakeren Umoe Restaurants flyttet Lysaker Torg 35 og Norwegian Property. Løpende leieinntekter i dag utgjør bare 2,91 millioner kroner. Eiendommen egner seg også ifølge megleren Malling & Co Markets meget godt for kontorbrukere med tilhørighet i Bærum/Sandvika.

Bygget skal ha en normalt god kontorstandard. Det er mulighet for kjøper til en høy direkteavkastning ved utleie av ledige arealer, Malling & Co Markets skriver det også er et godt utleieobjekt for aktører som søker kontorlokaler i Bærum. Løpende snittleie utgjør moderate 1126 kroner per kvadratmeter.

En fullt utleid eiendom med 7,5 millioner kroner i leieinntekter ville ved et netto direkteavkastningskrav på ca. 7 prosent ha indikert en salgssum rundt 90 millioner kroner. Det er imidlertid boligkonvertering som er hovedsporet, og Aberdeen vil ikke gå ut med noen prisantydning for eiendommen.

Powered by Labrador CMS