Kjøper fra Steen & Strøm

Sektor Gruppen og Partners Group har kjøpt fire kjøpesentre fra Steen & Strøm for 2,06 milliarder kroner.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

 

Det er gjennom selskapet Sektor Portefølje II AS at de to partnerne kjøper de fire kjøpesentrene Stovner Senter, Halden Storsenter, Torvbyen i Fredrikstad og Markedet i Haugesund. De fire sentrene skal forvaltes av Sektor Gruppen, som etter kjøpet får en portefølje på 36 kjøpesentre. Kjøpesummen er 2,063 milliarder kroner.

– Det er nøyaktig ett år siden vi kjøpte Sektor, og vi varslet allerede da at vi hadde vekstambisjoner fordi størrelsen teller i kjøpesenterbransjen. I løpet av året som har gått har vi kjøpt 11 sentre og i tillegg tatt over forvaltningsansvar for ytterligere to sentre. Etableringen av Sektor Portefølje II og partnerskapet med en investeringsaktør som Partners Group, er et naturlig steg i vår vekststrategi. Det gir det oss flere muligheter for å bygge volum innenfor kjernevirksomheten til Sektor, sier styreleder Petter Stordalen i Sektor Gruppen.

Sektor Portefølje II AS eies av Partners Group med 75 prosent, Sektor Gruppen med 15 prosent og Steen & Strøm med 10 prosent.

– Dette er vår første investering i kjøpesenter-eiendom i Norge. Partnerskapet med Sektor Gruppen er spennende og deres selskapsfilosofi passer godt med vår profil. Vi opplever Sektor Gruppen som et solid selskap i alle ledd, fra eiere til den daglige driften og er derfor trygge på at de vil forvalte denne porteføljen på aller beste måte, sier Chris Lydiker i Partners Group.

Adm. direktør Eirik Thrygg i Sektor Gruppen jakter både på økt omsetning og et økt forvaltningsvolum som kan styrke markedsposisjonen.

– Derfor er vi veldig tilfreds med å få forvaltningsoppdraget for denne porteføljen. Det ligger flere utviklingsmuligheter i disse eiendommene, sier adm. dir Eirik Thrygg i Sektor Gruppen. 

Arctic Securities ASA har bistått med finansiell rådgivning. Transaksjonen
er finansiert av SEB og Swedbank. Wikborg, Rein & Co har vært juridisk
rådgiver for kjøperselskapet, og Ro Sommernes Advokatfirma har vært juridiske
rådgivere for Sektor Gruppen.

 

 

Powered by Labrador CMS