Nytt storsalg i Stavanger

DNB Livsforsikring selger sin andre store eiendom i Stavanger-regionen.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

DNBs livselskap har det seneste året solgt seg kraftig ned i eiendom, og NEnyheter har skrevet at mer er i vente. Ikke uten grunn, for tre uker siden solgte livselskapet Fornebuveien 7-9 og 11-13 på Lysaker til et Pareto-syndikat for 190 millioner kroner.

I slutten av oktober ble det kjent at DNB Livsforsikring skal selge et større kontor- og forretningsbygg på Forus Øst.  Prisen her kan bli over 150 millioner kroner. NEnyheter skrev at dette var det første av to salg i regionen, og at vi er kjent med at DNB snart legger ut et kontorbygg i Stavanger sentrum for salg. Livselskapet selger seg ut av oljebyen.

MediegårdenNå er «teaseren» for dette kontorbygget klart, og det handler om Mediegården (se foto), der adressen er Verksgata 1A. Eiendommen ligger i Stavanger sentrum, ved havnen og rett nordøst for Byparken og Breiavatnet. Det formelle salgsobjektet er salg av aksjene i Medie-Hjørnet AS.

Tomten er på 3,7 mål, mens bygningsmassen er på snaue 11 000 kvadratmeter, hvorav utleibart areal eksklusive parkering utgjør 9400 kvadratmeter. Eiendommen ble rehabilitert i 2009/2010 og har ifølge teaseren en attraktiv beliggenhet sentralt plassert i bykjernen i Stavanger. Den fremstår som «tidsriktig og moderne». 

– Vi anser dette som en attraktiv mulighet, og vi opplever god interesse i markedet, sier adm. direktør Gro K. Boge i DNB Næringseiendom i en kort kommentar til NEnyheter.

Kjente leietakereEiendommen er regulert både til kontorer og forretninger. Leietakere er blant andre Vinmonopolet, KPMG (30 prosent av leieinntektene), Stavanger Aftenblad (15 prosent) Clas Ohlson (15 prosent) og Apotek 1. Eiendommen er fullt utleid, og vektet gjenværende utløpsdato er i februar 2018.

Med andre ord får ikke kjøper en veldig lang gjenværende leietid å forholde seg til, som kan trekke direkteavkastningen (yielden) noe opp. NEnyheter er imidlertid kjent med at DNB håper å se en nettoyield langt nede på 6-tallet i transaksjonen.

Brutto leieinntekter i 2013 er estimert til 15,94 millioner kroner, mens fast eiendom i selskapets balanse ved utgangen av 2012 var bokført til 256 millioner kroner. Markedsrapporter tilsier at de beste eiendommene i Stavanger kan selges til en netto direkteavkastning ned mot 6 prosent.

Få salgDet er imidlertid første gang på lang tid at en større sentrumseiendom i Stavanger selges, så det er få referansepunkter. Men tar vi utgangspunkt i netto leieinntekter på 14,5 millioner kroner og en nettoyield på 6,5 prosent, indikerer det en salgssum på  ca. 225 millioner kroner. Faller nettoyielden til 6,25 prosent, sender ikke det prisindikasjonen opp til mer enn drøyt 230 millioner.

Faktisk må vi opp på 16 millioner kroner i netto leieinntekter og en nettoyield på 6,25 prosent for å matche de bokførte verdiene på 256 millioner kroner. Med 15 millioner i nettoinntekter må yielden helt ned på 5,85 prosent for at salgssummen skal tilsvare «bok».

Powered by Labrador CMS