Søylen selger for 310 mill.

Søylen Eiendom selger ut 30 prosent av shoppingeiendommene til det amerikanske eiendomsfondet Madison International Realty.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Det skriver Dagens Næringsliv onsdag. Salgsprisen for andelen skal være 310 millioner kroner. Madison kjøper seg inn i Søylens shoppingeiendommer, som legges inn i et nytt selskap der Søylen skal eie 70 prosent.

Søylens eierandel på 50 prosent i Steen & Strøm (High Street Shopping) inngår i transaksjonen. Dagens Næringsliv skriver at i pakketilbudet inngår også Eger, Posthallen og andre butikklokaler rundt Karl Johan. I alt ni sentrumsnære eiendommer inngår i kjøpet til Madison.

Kjøpet priser porteføljen på 92 000 kvadratmeter til om lag 3 milliarder kroner, der egenkapitalen er rundt 1 milliard. Yielden – direkteavkastningen – skal være på 4-tallet.

– Vi har forhandlet veldig lenge. Dette har vært en utrolig grundig prosess. Det er ikke én sten som ikke er snudd ti ganger, sier Carl Erik Krefting til Dagens Næringsliv.

Madison International Realty er et private equity-selskap innenfor eiendom, med hovedkvarteret i New York. Madison går inn som deleier i selskaper og joint ventures. Selskapet er også en investor som vil ha eierskapet og kontrollen over klasse A-eiendommer og samtidig sørge for at de eksisterende investorene får en exit-strategi som de kan tjene penger på.

Partner Carl Erik Krefting i Søylen Eiendom uttalte til NEnyheter i august at hovedsporet for å få inn mer egenkapital i selskapet, er å få inn en utenlandsk investor.

Salget til Madison innebærer også at store deler av kjøpesummen går med til å innfri selgerkreditten Søylen fikk av Storebrand da de i 2011 kjøpte Steen & Strøm Magasin. Kreditten skal være på rundt 270 millioner kroner i dag.

Powered by Labrador CMS