Thon og Reitan vil også ha

Storebrand selger ut ytterligere tre kjøpesentre, denne gangen til Thon og Reitan.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Børsnoterte Olav Thon Eiendomsselskap opplyser i en melding fredag at Amfi Eiendom AS og Reitan Eiendom AS går sammen om å kjøpe tre kjøpesentre fra Storebrand. Det opplyses ikke i meldingen hva kjøpesummen er.

Det er Thon Reitan AS, som er et nyetablert selskap som eies med 50 prosent av Reitan Eiendom AS og 50 prosent av Amfi Eiendom AS, som har inngått avtale med Storebrand Livsforsikring om å kjøpe Amfi Moss i Moss, Mosseporten i Moss og Sandens i Kristiansand.

Moss Amfi og Sandens i Kristiansand er to av sentrene som var i salgsporteføljen til Storebrand i fjor høst. Den opprinnelig salgsporteføljen er dermed splittet, ved at Sektor Holding kjøper to av sentrene, Magasinet Drammen og Down Town i Porsgrunn, mens Thon og Reitan tar de to andre sentrene, samt Mosseporten.

Kjøpesentrene vil ifølge børsmeldingen forvaltes av Amfi Drift AS, som er et datterselskap i Olav Thon Eiendomsselskap. De tre eiendommene har et samlet bruttoareal på ca. 100 000 kvadratmeter, eksklusive parkeringsarealer, og kontorleien utgjør rundt 1en sjettedel av leieinntektene.

Amfi Moss i Moss sentrum har 80 butikker og omsatte i 2012 for 660 millioner kroner. Mosseporten er lokalisert ved E6, har 60 butikker, og omsatte i fjor for 530 millioner kroner. Sandens er plassert i Kristiansand sentrum, har 2 butikker, med en omsetning i 2012 på 315 millioner kroner

Kjøpet vil ifølge meldingen styrke Olav Thon Eiendomsselskap som landets ledende kjøpesenteraktør ytterligere. Sektor Holding understreket i dere melding fredag at de med kjøpet av fire Storebrand-sentre styrker posisjonen som Norges nest største kjøpesenteraktør.

Amfi Eiendom AS er  et heleid datterselskap i Olav Thon Eiendomsselskap og eies indirekte av Olav Thon med 72 prosent. Reitan Eiendom AS er et heleid eiendomsselskap i Reitangruppen. Selskapet skal utvikle prosjekter for REMA 1000 og bygge en stor eiendomsportefølje i Trondheim.

Powered by Labrador CMS