Besto ikke syretesten

Det blir likevel ikke noe av kjøpet av Lade Arena for KLP.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

I slutten av november kunngjorde KLP at de hadde kjøpt Lade Arena av DNB og Norske Handelsparker for 925 millioner kroner.  De formelle kjøpsobjektene var selskapene Haakon VIIs gt 8-10 AS og Haakon VIIs gt 12 AS.

De årlige leieinntektene fra kjøpesenteret ligger på 68 millioner kroner. KLP kan nå se bort fra disse, i hvert fall inntil videre. En nærmere gjennomgåelse av transaksjonen gjorde at partene ikke ble enige.

– Vi gjennomførte en due diligence-prosess, og i etterkant av den kom vi ikke i mål, sier adm. direktør Gunnar Gjørtz i KLP Eiendom til Dagens Næringsliv (DN).

Han vil ikke gå i detalj på hva som ble avdekket, men det kom frem informasjon underveis i prosessen med selger, som altså ikke var spiselig for KLP. Det skjer ikke ofte at så store transaksjoner ryker ofte etter en nærmere gjennomgåelse av alle tekniske, juridiske og økonomiske forhold ved transaksjonen.

Etter det DN kjenner til ville et salg ha innbrakt eierne flere hundre millioner i gevinst. I tillegg til DNB er blant andre Reitan-familien inne på eiersiden via Norske Handelsparker.

Noe avhengig av hvordan man periodiserer transaksjoner, betyr det at de reelle omsetningsvolumene i Norge i fjor lå på ca. 51 milliarder kroner.

Powered by Labrador CMS