Blir Orklas nye hovedkontor

Drammensveien 149 og 151 blir Orklas nye hovedkontor fra 2016.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Torsdag morgen kom børsmeldingen om at Orkla kjøper Drammensveien 149 og 151 på Skøyen fra Norwegian Property. Orkla ønsker med kjøpet å bygge nytt hovedkontor og samlokalisere virksomheter i Oslo-området. Planlagt innflytting er i løpet av 2016.

Kjøpesummen er altså 695 millioner kroner. Drammensveien 149 er et eksisterende kontorbygg, mens Drammensveien 151 tidligere har vært en bensinstasjon og fungerer i dag som parkeringsplass. Norwegian Property betalte i januar 2012 99,8 millioner kroner for tomten.

Orkla opplyser i en melding torsdag at de nå vil søke om omregulering av Drammensveien 151 for bygging av et nytt kontorbygg. Dette bygget vil altså i tillegg til eksisterende kontorbygg i Drammensveien 149 bli Orklas nye konsernsenter og hovedkontor.  Forventet overtakelse av eiendommene er i begynnelsen av mars 2013.

Orkla har i dag sitt hovedkontor i Karenslyst allé 6 på Skøyen, noen hundre meter unna, som et syndikat satt opp av Pareto kjøpte fra Orkla i desember 2010 for rundt 300 millioner kroner.  Nå må de altså finne nye leietakere til bygget.

Det er ifølge Orkla igangsatt en prosess for å finne alternative bruksområder og løsninger for Orklas kontorlokaler i Oslo-området.

– Orklas selskaper i Oslo-området og konsernsenteret skal samles på ett sted. Samlokalisering er viktig for å utvikle Orkla som et enda mer slagkraftig merkevareselskap. Vår ambisjon er å bygge et attraktivt og moderne kontorbygg, som gjør det enklere å utveksle erfaringer og kompetanse internt i organisasjonen. I tillegg frigjør vi andre kontorbygg med høy markedsverdi. I sum vil dette gjøre transaksjonen økonomisk fornuftig for Orkla, uttaler konsernsjef Åge Korsvold (se foto) i Orkla i pressemeldingen.

 

Powered by Labrador CMS