Vil investere 250 mill.

Storebrand Eiendomsfond vil doble arealet på OTI-senteret i Orkdal og investere for 250 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Eiendomssjef Cato Hauge i Union Eiendomskapital bekrefter overfor avisen Sør-Trøndelag at de går for full utbygging av senteret (se foto). Påbyggingen vil bli på om lag 11 000 kvadratmeter og er altså kostnadsberegnet til 250 millioner kroner.

Union er nå i ferd med å ferdigforhandle en utbyggingsavtale med blant annet Orkdal kommune. Senteret fikk ifølge Sør-Trøndelag godkjent sin reguleringsplan allerede i vinter og har i mellomtiden jobbet med å få på plass nye leietakere.

– Vi har fått på plass noen tusen kvadratmeter allerede, og det er mange spennende henvendelser. Det er kjent i markedet at vi skal bygge ut, sier Cato Hauge til avisen.

I beste fall kan det påbygde OTI-senteret være klart til åpning mot slutten av 2013 eller rundt påske/sommeren 2014.

Union Eiendomskapital kjøpte på vegne av Storebrand Eiendomsfond OTI-senteret 1. desember 2007 for 200 millioner kroner. Kjøpesummen tilsvarer 17 700 kroner kvadratmeteren og en direkteavkastning (yield) på 6,8 prosent.

Arealet på senteret er på 11 300 kvadratmeter, mens årlige leieinntekter utgjør 15,3 millioner kroner, ifølge Unions kapitalforvaltningsrapport for 2012. Gjenværende leietid av kontraktene i vår var bare 1,9 år. Arealledigeten i senteret oppgis til lave 1 prosent.

OTI-senteret omsatte i 2011 for 245 millioner kroner.

Foto: OTI-senteret

Powered by Labrador CMS