Vil selge rekordeiendom

DNB-eide Fortin skal selge en eiendom i de sentrale delene av Stockholm, som de kjøpte til en superlav yield.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Fastighetsvärlden skriver at eiendomsfondet vil selge det såkalte Klarabergshuset på Västra Järnvägsgatan 1-7 (se bilde). Eiendommen ligger rett ved Sergels torg, i hjertet av Stockholm. Adm. direktør Knut Styrvold i Fortin vil overfor Fastighetsvärlden ikke kommentere salgsryktet.

Daværende DNB NOR Markets kjøpte eiendommen våren 2007 på vegne av DNB NOR Eiendomsfond til rekordlave 4,46 prosent i direkteavkastning. DNB var dermed villig ifølge eiendomsrådgiveren Savills til å gå med på den laveste avkastningen for en slik eiendom på ti år.

Kjøpesummen den opphetede transaksjonsvåren 2007 var 1,3 milliarder svenske kroner. Totalt areal for eiendommen er ifølge hjemmesidene til Fortin på 21 800 kvadratmeter (størrelsen varierer noe), hvorav om lag 17 000 kvadratmeter er kontorlokaler.

Litt avhengig av den eksakte størrelsen, snakker vi om ca. 60 000 svenske kroner per kvadratmeteren, 50 400 norske kroner med dagens valutakurser. 60 000 svenske kroner er ikke skyhøyt i Stockholm sentrum.

I april ble Kungsbrohuset ved sentralstasjonen solgt for hele 80 000 kroner kvadratmeteren. Men kvadratmeterprisen er høyere enn det DNB Næringseiendom (Vital) håper å oppnå for Birger Jarlsgatan 57 i Stockholm sentrum.

Denne eiendommen er på om lag 23 000 kvadratmeter, og DNB tror her på en salgssum på en drøy milliard svenske kroner.

Klarabergshuset ble i 2006-2007 totalrenovert og utbygd fra seks til ti etasjer. De nederste etasjene gir muligheter for både distribusjon og lager. Ifølge hjemmesidene til Fortin er det for tiden 700 kvadratmeter med ledige lokaler i eiendommen, som forvaltes av Basale.

Posten og det svenske trafikkverket er blant store leietakere i bygningen, samt online-selskapet bwin.

Foto: Fortin

Powered by Labrador CMS