CBD-nivå i Akersgata

KLP Eiendom kjøper Akersgata 64-68 til en direkteavkastning på høyde med nivåene i prestisjeområdet.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

EDIT: Saken er oppdatert med ny overskrift, ingress, bilde og utfyllende informasjon.

KLP opplyser i en pressemelding torsdag at kjøpesummen for eiendommen (se bilde) er ca 600 millioner kroner. Selger er altså Höegh Eiendom AS. Akersgata 64-68 ligger rett ved Regjeringskvartalet, Deichmanske Bibliotek og Høyesterett.

Eiendommens bruttoareal er på 20 500 kvadratmeter, som gir en kvadratmeterpris på ca 30 000 kroner. Hovedleietaker er NAV, som har leiekontrakt fram til 2023.

Attraktivt– Dette er en god eiendom som har en attraktiv beliggenhet i et område der KLP Eiendom allerede eier flere kontorbygg. Vi gleder oss til å være en langsiktig eier og en god samarbeidspartner for leietaker. Kjøpet passer godt inn i KLP Eiendom sin strategi om å eie store og effektive kontoreiendommer med god beliggenhet, uttaler Gunnar Gjørtz i KLP Eiendom i pressemeldingen.

Salget var ventet. Faktisk har transaksjonen vært registrert som gjennomført allerede, senest av Akershus Eiendom i deres seneste markedsrapport. Akershus Eiendom oppgir transaksjonssummen i rapporten til 610 millioner kroner.

DNB NOR Næringsmegling hadde også med denne transaksjonen i forbindelse med  markedsoppdateringen av 29. februar. Da NEnyheter konfronterte adm. direktør Erik Lund i Höegh Eiendom med dette, avviste han at et salg var gjennomført.

5,5 prosent.– Eiendommen er nå fult utviklet, og da selger vi, som er i tråd med vår strategi. Og så har vi fått en fornuftig pris, sier Lund torsdag til NEnyheter om hvorfor de solgte.

Årlige leieinntekter utgjør ca. 35,2 millioner kroner. 600 millioner indikerer derfor en brutto direkteavkastning (yield ) på ca. 5,9 prosent. Noe avhengig av eierkostnadene, tilsvarer det normalt en netto yield rundt 5,5 prosent.

Det er på nivå med hva som regnes som “prime” i dagens marked, direkteavkastningsnivåene for de aller beste eiendommene. Lang leiekontrakt med sikre leietakere (se under) forsvarer en lavere direkteavkastning.

PostbankenAkersgata. 64/68 er to bygninger kjent som Postbankens tidligere hovedkontor. Bygningene er oppført henholdsvis på 1950- og 60-tallet. Höegh Eiendom ervervet eiendommene fra daværende DnB Nor Bank ASA sommeren 2005.

Sommeren 2006 ble det inngått en 15 år lang leieavtale med Arbeids- og Velferdsdirektoratet (NAV) om  leie av nummer 64 og 68, samt et mellombygg for oppføring, nummer 66.  Akersgata 68 leier også Studentsamskipnaden i Oslo (SiO) ca. 2500 kvadratmeter med lokaler for treningssenteret “Centrum Athletica”.

Vekter seg oppKLP har tidligere signalisert at de skal kjøpe mer eiendom og bladde opp over 1,2 milliarder tidligere i år for Ibsen-kvartalet i en byttehandel med Norwegian Property. Akersgata er “KLP-strøk”, med bygninger som VG-bygget og Ibsen-kvartalet rett i nærheten. 

Nils Arne Gundersen i Nordea Liv sa under en paneldebatt i forrige uke at KLP er det eneste av de større livselskapene som skal kjøpe eiendom av betydelig omfang fremover.

Foto: Höegh Eiendom

Powered by Labrador CMS