Går sammen i Bergen

Entra Eiendom og Oslo Pensjonsforsikring (OPF) etablerer et nytt felleseid eiendomsselskap i Bergen.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Det nye selskapet blir i første omgang hetende “Entra OPF Utvikling”. Selskapet vil ifølge en pressemelding ha to av Bergens mest fremtredende bygg i sin portefølje. Den samlede verdien av disse to byggene er rundt en milliard kroner.

Entra OPF Utvikling skal nå rehabilitere det 35 000 kvadratmeterstore kontorbygget Lars Hilles gate 30 (bildet) i Bergen sentrum, som i dag eies av OPF. Dette bygget vil ifølge pressemeldingen om noen år fremstå som ett av Bergen sentrums “mest moderne og spennende kontorbygg, med høy miljøstandard”

Det nye eiendomsselskapet vil også eie Allehelgens gate 6, som i dag eies av Entra Eiendom. Denne eiendommen huser i dag politistasjonen i Bergen, og det planlegges å pusse opp og modernisere også dette bygget.

Partene begrunner sammenslåingen med at for Entra betyr den økt antall kvadratmeter å tilby eksisterende og fremtidige leietakere, mens OPF ønsker å finne en profesjonell og solid samarbeidspartner til større prosjekter.

– Det er ikke hver dag et av Norges største eiendomsselskaper finner sammen med et stort livselskap. Det er spennende og kan gi nye muligheter for vekst også i årene fremover. OPF er et kapitalsterkt og seriøst selskap som vi ser frem til å samarbeide tett med, sier adm. direktør Kyrre Olaf Johansen i Entra i pressemeldingen.

– OPF er en langsiktig aktør i eiendomsmarkedet, og vi har ambisjoner om vekst. Kombinasjonen av OPFs langsiktige investeringsstrategi og Entras utviklings- og kundekompetanse gjør at selskapene utfyller hverandre godt, sier adm. direktør Åmund Lunde i OPF.

EDIT: Supplert med utfyllende informasjon:

Lars Hilles gate 30 AS hadde i 2009 og 2010 leieinntekter på drøyt 41 millioner kroner. Fast eiendom er i balansen ved utgangen av 2010 vurdert til 528 millioner kroner, ned fra 532,7 millioner ved utgangen av 2009. Gjennomsnittlig kvadratmeterleie i eiendommen i 2010 var 1167 kroner, ifølge årsberetningen til OPF.

Allehelgens gate 6 er på 14 100 kvadratmeter, der høyblokken på eiendommen ble fullført i 1964, fløyene i 1994.

Powered by Labrador CMS