OBOS overtar Orkla-andel

OBOS overtar Orklas eierandel på 38,4 prosent i Utstillingsplassen Eiendom AS på Hamar.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

OBOS vil overfor NEnyheter ikke uttale seg om noen kjøpesum, men adm. direktør Tron Sanderud i Utstillingsplassen Eiendom sier at det er en “stor transaksjon”. Vi snakker trolig om flere hundre millioner kroner.

Utstillingsplassen Eiendom AS forvalter både egne datterselskaper og en rekke tilknyttede selskapernog er totalt involvert i 30-40 selskaper. Leieinntektene utgjør ifølge hjemmesidene ca. 180 mill. kroner, men er etter det NEnyheter forstår enda høyere hvis man tar med inntektene fra alle selskapene. 

Utstillingsplassen Eiendom totalt bør derfor ha verdier for godt over 1 milliard kroner. Sanderud avviser overfor NEnyheter at selskapet er verdt over 2 milliarder kroner. De bokførte verdiene i selskapet var ved utgangen av 2009 på 633 millioner kroner, men de reelle verdiene er langt høyere.

Utstillingsplassen Eiendom er en nasjonal aktør innenfor eiendomsutvikling og forvaltning med hovedfokus på Hamar og det indre Østlandet. Selskapet forvalter ca. 270 000 kvadratmeter næringseiendom og har ifølge dem selv en bred portefølje med bolig, næring og hotell.

– Utstillingsplassen Eiendom er en sentral og profesjonell eiendomsutvikler i innlandet og også i Trondheim. OBOS har som strategi å vokse i det sentrale Østlandsområdet i tillegg til i de største byene i Norge, sier konsernsjef Martin Mæland (bildet) i OBOS i en pressemelding. Mæland tilføyer at OBOS også er i fusjonsforhandlinger med Hamar og Omegn Boligbyggelag.

De andre store aksjonærene i Utstillingsplassen Eiendom er Terje Haugan med familie (43,6 prosent) og Halgrim Thon (10,1 prosent).

– Når Orkla først hadde bestemt seg for å selge sin aksjepost, er vi svært tilfreds med valget av OBOS som kjøper. Vi ser frem til å samarbeide med OBOS som en meget profesjonell aktør og som vil kunne bidra mye i den videre utviklingen av Utstillingsplassen, sier adm. direktør Tron Sanderud i Utstillingsplassen Eiendom i pressmeldingen.

Eiendomsporteføljen til Utstillingsplassen Eiendom er primært næringseiendom på Hamar, Lillehammer og Kongsvinger, men selskapet  har også utviklet boliger på Hamar på egen hånd og i samarbeid med bl.a. Hamar og Omegn Boligbyggelag.

Bygningsmassen leies i dag ut til kontorer, forretninger, servicenæringen, hotell, lager, kulturarrangement, bolig, bilverksted og bilsalg.

Utstillingsplassen og Entra Eiendom eide blant annet 50 prosent av UP Entra, der Biohuset på Hamar inngikk i bygningsmassen. Denne eiendommen ble solgt til Havila Ariel i fjor for 185 millioner kroner.

Powered by Labrador CMS