Siemens-salg til 321 millioner

Siemens selger hovedkontoret i Østre Aker vei 90 for 321 millioner kroner til FG Eiendom og Lars Windfeldt.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

De to kjøperne vil ifølge Finansavisen bygge ut for det tredobbelte, altså for nærmere milliarden, i en kommende næringspark. Kontrakten ble undertegnet torsdag. Det er eiendomshuset Malling & Co som har bistått Siemens i salget.

Eiendommen som kjøpes er på 76 mål, der FG Eiendom og Lars Windfeldts selskap Winta Eiendom har kjøpt 47 000 kvadratmeter bygningsmasse på femti-femti basis. Siemens skal leie lokalene tilbake i tre år mens de tbygges og har så en tolv års leiekontrakt med opsjon på ytterligere ti år til. Det skal bygges et nytt hovedkontor ved siden av de gamle bygningene, som skal renoveres og leies ut.

95 000 m2Totalt kan det utvikles 95 000 kvadratmeter i utleiekonseptet Siemens Business Park. De nye eierne skal leie ut den eksisterende bygningsmassen til selskaper primært innenfor kompetanse, teknologi og engineering, og som har en eller annen fordel av et miljø linket opp mot Siemens som anker og magnet.

Planforslaget for eiendommen ble behandlet av Plan- og bygningsetaten sommeren 2007. Etaten anbefalte forslaget, med forbehold om parkeringsdekning, byggehøyder og byggegrenser langs vei. Maksimal høyde på de nye byggene skal være 8-9 etasjer.

3 milliarderFinansGruppen Eiendom AS (FG Eiendom) er et fullintegrert eiendomsselskap med hovedkontor i Kristiansund. Virksomheten er rettet inn mot utvikling, utbygging samt teknisk og økonomisk forvaltning av hel- og deleide eiendommer.

FG Eiendom fremstår etter en restrukturering i 2007 som et rent holdingselskap som primært har finansielle aktiva. Konsernet utvikler og forvalter eiendommer med et samlet areal på over 500 000 kvadratmeter, der anslåtte verdier ifølge hjemmesidene overstiger 3 milliarder kroner.

Bak FG Eiendom, står Coop Eiendom AS med 33,3 prosent og Orkla Eiendom med 33,3 prosent, samt tre mindre aksjonærer med 11,1 prosent hver.

Höegh-samarbeidLars Windfeldt har gjennom 20 år samarbeidet med Høegh-familien. Totalt har de ifølge et intervju Winfeldt nylig ga til bladet NæringsEiendom, sammen skapt netto halvannen til to milliarder kroner i de fire store eiendomsprosjektene som Lars Windfeldt har vært sentral i kjøp og utvikling av.

”Duoen” kan ha tjent nærmere en halv milliard kroner da den kjøpte Forsvarets Overkommando-bygg på Huseby i 2004.

Foto: Eiendomshuset Malling & Co

Powered by Labrador CMS