Aberdeen utvider på Majorstuen

Aberdeen Property Investors får bygge på eiendommen i Fridtjof Nansens vei 12 på Majorstuen, og det kan bli bevertning og treningssenter.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Plan- og bygningsetaten (PBE) skriver på sine hjemmesider at området foreslås regulert til kombinert bebyggelse og anleggsformål, det vil si forretning, institusjon og annen offentlig eller privat tjenesteyting. Dette kan være treningssenter, kontor eller bevertning.

Planområdet er i dag på 2881 kvadratmeter. Aberdeen ønsker å øke arealet over bakken med 4050 kvadratmeter (BRA), mens den eksisterende bebyggelsen på eiendommen i dag er på 8450 kvadratmeter BRA.

Bruksarealet til kontorer i offentlig og privat tjenesteyting vil etter utvidelsen utgjøre 8500 kvadratmeter, mens butikkdelen vil stå for maksimalt 2000 kvadratmeter. Det er Dark Arkitekter som har utarbeidet forslaget på vegne av Aberdeen, og de har også vært konsulenter for naboeiendommen i nummer 14 (se under).

PBE skriver at det legges til rette for påbygg av eksisterende bygg med inntil tre etasjer. Andelen med forretninger skal altså være maksimalt 2000 kvadratmeter av et totalt BRA på 12 500 kvadratmeter. Det er atkomst til eiendommen fra Fridtjof Nansens vei. Forretningslokalene tillates kun i 3. etasje, som ligger i plan med Fr. Nansens vei. Årsaken er at forretningsarealene skal henvende seg direkte til veien.

Plan- og bygningsetaten anbefaler planforslaget under forutsetning av at parkeringsdekningen følger minimum av normen, og at takoppbygg kun tillates for heis.

Nåværende bygg er oppført så langt tilbake som i 1919, men er senere påbygget og ombygget flere ganger, senest i 1992. Bygget består av tre etasjer sett fra Fridtjof Nansens vei og fem etasjer sett fra sør. I dag brukes eiendommen til forretning, kontorer og daginstitusjon for Ullevål sykehus.

I vår ble det kjent at Fridtjof Nansens vei 14 AS (Reimers-familien) ønsket å bygge hotell på denne eiendommen, eller kontorer og bevertning. (se foto)

Etaten mener at det samlede forretningsarealet for Fridtjof Nansens vei 12 og 14 ikke bør overskride 4000 kvadratmeter, og at arealet bør fordeles med 2000 kvadratmeter per eiendom. Forretningsarealet vil ifølge etaten imidlertid bidra til en god stedsutvikling, ved at det henvender seg direkte til gaten.

PBE skriver at det er forsøkt å etablere et samarbeid mellom Fridtjof Nansens vei 12 og 14, men dette har ikke lykkes, ettersom eierne av Fridtjof Nansens vei 14 mener de er kommet for langt i prosessen.

Foto: Dark Arkitekter

 

Powered by Labrador CMS