Vil bygge hotell på Majorstuen

Det kan komme hotellvirksomhet på Majorstuen, rett ved siden av Colosseum kino.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Planforslaget til Fridtjof Nansens vei 14 AS åpner i hvert fall opp for at eiendommen (se foto) reguleres til ”forretning, annen offentlig eller privat tjenesteyting, kontor, hotell og bevertning”, ifølge Plan- og bygningsetaten (PBE). Igangsetting av dette planarbeidet ble kunngjort så langt tilbake som i april 2002.

Bak Fridtjof Nansens vei 14 AS står blant annet Martin Reimers, som til daglig leder Reimers Consulting på Høvik. Reimers-familien har i mange år eid bygget ved siden av Colosseum kino. Andeler av eiendommen er de seneste 20 årene overdratt for drøyt 26 millioner kroner fra familiemedlemmer personlig til Fridtjof Nansens vei 14 AS, hvorav andeler for 16 millioner ble omsatt i 2005.

PBE har moderert noe på planene fra forslagsstiller, blant annet fordi Byantikvaren mener at foreslåtte høyder er i konflikt med verneverdig nabobebyggelse. Etaten ønsker at planområdet på 4058 kvadratmeter skal få en utnyttelse på 430 prosent av BRA, mot ønskede 440 prosent fra forslagsstiller.

Eksisterende bebyggelse – som skal opprettholdes – er i dag 8200 kvadratmeter over bakken, 800 kvadratmeter under terrenget. Nåværende bygg benyttes til forretninger og kontorer, med hovedvekt på kontor. Det nye bygget blir med PBEs alternativ på 9200 kvadratmeter BRA over terrenget, hele 7650 kvadratmeter under bakkenivå, og i 8 etasjer.

PBE mener at det samlede forretningsarealet for de to eiendommene Fridtjof Nansens vei 12 og 14 ikke bør overskride 4000 kvadratmeter, som skal fordeles med 2000 kvadratmeter på hver eiendom. Forretningsdelen skal ha atkomst fra Fridtjof Nansens vei.

Akershus Eiendom har på sine hjemmesider en annonse for ledige kontorlokaler i Fridtjof Nansens vei 14. Her har lokaler tydeligvis stått ledige i lang tid, ettersom næringsmegleren i et prospekt skriver at ”Cappelen Damm fraflytter sine lokaler i eiendommen, og i den forbindelse fristilles ca. 3600 kvadratmeter kontorlokaler for ny leietaker”. Men denne flyttingen var så langt tilbake som i mai 2009.

På hjemmesidene heter det nå at arealene er ledige ”etter avtale”, og det er snakk om 2514 kvadratmeter ledige kontorlokaler. Minimum utleieareal er ifølge Akershus Eiendom 1257 kvadratmeter, altså halvparten. Egmont Holding er for øvrig blant leietakerne i dagens bygg.

Næringsmegleren omtaler nåværende Fridtjof Nansens vei 14 som en ”representativ eiendom som ble rehabilitert i 2002”. Eiendommen er på totalt 9 etasjer, hvorav 5. og 6. etasje ble ledigstilt etter Cappelen Damm. Bygget fremstår ifølge Akershus som et moderne kontorbygg, med moderne innredning og god standard på teknisk anlegg og ventilasjon.

Foto: Akershus Eiendom

 

Powered by Labrador CMS