Kan ta konkurrentens lokaler

Norwegian med Bjørn Kjos i spissen (bildet) vurderer å ta over lokalene til hovedkonkurrenten SAS i Oksenøyveien 3.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Finansavisen skriver tirsdag at representanter fra Norwegian skal ha vært innom på besiktigelse i lokalene til SAS-bygget. Konkurrenten Norwegian må være ute av dagens lokaler i løpet av sommeren. Norwegian holder nå til i Oksenøyveien 10A.

– Innen sommeren er over må vi være ute av dagens lokaler, men vi har ennå ikke tatt en beslutning om hvor vi flytter videre, sier kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik i Norwegian til Finansavisen.

Leieavtalen for Norwegians lokaler i Oksenøyveien 10A er allerede sagt opp, og Skånvik sier de ser på flere alternativer, der SAS-bygget er ett av dem.

Etter nedskjæringene til SAS de seneste årene, er bygget på Oksenøya blitt for stort for dem. Ledelsen og administrasjonen i SAS har flyttet til Oslo Lufthavn Gardermoen, mens salgsavdelingen flytter i mars.

SAS-bygget i Oksenøyveien 3, som ligger i krysset mellom Snarøyveien og Oksenøyveien, er eid av Norwegian Property. Braathens ASA (nå SAS Braathens ASA) flyttet inn i lokalene i januar 2000.

Ifølge hjemmesidene til Norwegian Property er hovedbygget oppført i 1986 og tilbygget i 1997. Brutto areal er 12 900 kvadratmeter, hvorav kontordelen utgjør 10 200 kvadratmeter. NEAS er facility manager for bygget.

Det er 177 parkeringsplasser tilknyttet bygget, som er på tre etasjer pluss kjeller. 110 av parkeringsplassene er innendørs. Tomtearealet er på 7845 kvadratmeter.

Finansavisen skriver at bygget er utleid til SAS til og med 2012. SAS betalte ifølge Norwegian Property 17,4 millioner kroner i leiekostnader i 2009, som tilsvarer om lag 1350 kroner kvadratmeteren. Årlig KPI-justering av leiekontrakten er 100 prosent.

1350 kroner kvadratmeteren er hva gjennomsnittslokaler på Fornebu kan leies ut for i dag, ifølge Union Næringsmegling. Topplokalene går for 1800 kroner kvadratmeteren i året.

Foto: Norwegian

Powered by Labrador CMS