Tvenge bygger på Skøyen

Torstein Tvenges Fram skal bygge et nytt kontorbygg på Skøyen til 280 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Tvenge-familiens planer innebærer bygging av et nytt kontorbygg på 20 000 kvadratmeter. På gateplan skal 10 til 15 butikker med matråvarer av høy kvalitet fordelt over en 100 meter lang fasade. I hver ende av forretningsområdet skal det settes opp to bygg med henholdsvis 12 og 8 etasjer kontorer.

– Vi bebygger den siste, og kanskje beste, tomten på Skøyen, og vi etablerer et eget marked for matråvarer – en basar med så høy kvalitet at byens beste kokker kjøper sine råvarer her, sier Torstein Tvenge til Dagens Næringsliv.

Han er idémaker, mens datteren Marianne har jobbet med planleggingen. Sønnen Magnus er også med på prosjektet, som samordnes av Fram-sjef Hans Petter Styrevik. Tvenge har bygd flere av sine nybygg på spekulasjon, uten leiekontrakter, og det gjør de denne gangen også. Analytiker Ragnar Eggen i Akershus Eiendom tror timingen er god for det nye kontorbygget.

– Dersom bygget står klart i 2012, vil det være blant få nybygg som tilbys markedet. Bare to større bygg, DnB NORs nye hovedkvarter i Bjørvika og Statoil på Fornebu, kommer ut i markedet, sier Eggen til Dagens Næringsliv.

Det er entreprenørfirmaet Skanska som har fått arbeidet med å bygge nybygget, som får 2 000 kvadratmeter forretninger og 18 000 kvadratmeter kontorer.

Powered by Labrador CMS